2024. január 05. | 15:34

Érdekes riasztást kaptak a hatóságok az M6-os autópályáról, ugyanis valaki a leállósávban sétált. Ez után jött a még nagyobb meglepetés.

Általában a partyarcokkal szokott előfordulni, hogy egy átmúlatott éjszaka után a tömegközlekedés nyugodt, ám lassú módját választva azon kapják magukat, hogy néhány megállóval arrébb jutottak, mint kellett volna. A hirtelen felismerés persze több végkifejletet is szülhet: van, aki tovább alszik, hátha következő ébredésnél a megfelelő helyen kel fel – vagy legalábbis jól kialudja magát –, míg mások leszállnak és az ellenkező irányba közlekedő járművet várják meg.

Ám akadnak olyanok, akik ilyenkor saját kezükbe veszik sorsukat: elkezdenek hazasétálni. Ezt tette egy idős néni is, aki az egyik menetrend szerinti járaton aludt el, és későn ébredt fel.

A hölgy azonban nem buliból tartott otthonához, hanem a kórházból, ahova vizsgálatok miatt ment. Az odaút, a várakozás és maga a vizit azonban annyira kifárasztotta, hogy elaludt a buszon, és akkor eszmélt fel, amikor már a következő megállónál, Dunaszentgyörgyön jártak.

Az okostelefonokon nevelkedett emberek ilyenkor elővennék készüléküket segítségért, és egy gyors helymeghatározással már meg is kapnák, hogyan a legegyszerűbb hazajutni. Azonban az idős néninek nem volt ilyen opciója, így nyers tájékozódási képességeiben bízva indult gyalog útnak Tengelic-Szőlőhegyre.

Ez végül nem bizonyult a legjobb döntésnek, ugyanis valahogyan felkeveredett az M6-os autópályára, méghozzá a Budapest felé vezető oldalra. A leállósávban bóklászó hölgyre több közlekedő is felhívta a Paksi Autópálya Alosztály munkatársainak figyelmét.

Mire kiértek, szerencsére már az autópálya-üzemeltető cég egyik kollégája autójába ültette a megrémült gyalogost, aki elmesélte, hogyan jutott el odáig. Végül a segítségre igyekvők megszánták, és hazavitték a kalandort.

Nem ez az első érdekesség, amit az M6-oson utazók tapasztalhattak, nyáron például egy ittas pár hajtott a sztrádára kerékpárral, a férfit többen is elgázolták, meghalt. Ám a tavasszal Porschét botokkal vezető, jogosítvánnyal nem rendelkező mozgássérült esete is – jogosan – kiverte a biztosítékot sokaknál.

Depositphotos