2023. július 11. | 08:52

A robogón egy fiatal férfi és egy nő menekült a rendőrök elől, később kiderült, hogy nem véletlen.

Még július 3-án, hétfőn egy autós fedélzeti kamerája egészen mókás esetet rögíztett. Szerencsére elöl és hátul is volt menetrögzítője, így mind a két szögből felvehette a robogós és a rendőrautó kergetőzését.

Először azt látni, hogy egy robogós nagy tempóval érkezik a XIII. kerületi Dagály utcában a Váci út felé. A kocsisort inkább kihagyta, felugratott a járdára és ott közlekedett tovább.

Ezután jön a magyarázat, hogy miért tette ezt, hiszen éppen egy rendőrautó volt a nyomában. Az első kamerán folytatódtak az események, amikor a robogós a zebránál lement az útra. Ám közben jött a rendőrautó, hogy útját állja, de nem ment elég közel. A robogósnak volt helye elfordulni és elindulni a másik irányba.

Neki ez egy egyszerű mozdulat, a rendőrautó kénytelen volt kimenni a Váci útra és megfordulni, majd utána sietni. A robogón egyébként nem volt rendszám, tehát esélyes, hogy 50 köbcentis vagy legalábbis annak használják.

A sebességéből és a gyorsulásából feltételezhető, hogy nagyobb erőről van itt szó, mint ami az 50-esekbe szorult. A másik probléma az utas volt, amit rendszám nélküli motoron Magyarországon nem szállíthat, ha ez a robogó mégis alkalmas rá, akkor meg a rendszám hiányzik.

A rendőrség később elárulta, hogy mi is volt ez az egész eset és hogy végződött. Kiderült, hogy a járőrök ellenőrizni szerették volna a robogóst, aki erre nem állt meg, csak gyorsított.

A hajsza még a Róbert Károly körúton kezdődött és a szűk, kanyargós helyi utcákban próbált meglépni a robogós, de nem sikerült. Kis kergetőzés után a rendőrök elkapták őket.

Kiderült, hogy a robogót vezető 21 éves srác és a mögötte ülő 19 éves lány is kábítószert fogyasztott, mielőtt robogóra ültek. Ezért a rendőrség kábítószer birtoklása és járművezetés bódult állapotban gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az elkövető ráadásul közigazgatási bírságra is számíthat amellett, hogy szabálysértési feljelentést tettek ellene.

Depositphotos