2023. július 07. | 14:00

Az 56 éves nő a rendőröknek azt mondta, hogy csak 3 sört ivott, mielőtt autóba ült.

Még július 5-én, szerdán értesítették a rendőröket Nagykanizsán egy különös eset miatt. A dolgozók hívták őket segítségért, mert egy nő megpróbált autójával fizikailag is bejutni a boltba.

Érkezés után úgy állt csak meg, hogy előtte lendületből nekiütközött a betonfalnak. A legviccesebb az egészben, hogy ezután kiszállt és bement a boltba vásárolni.

A vásárlás után szeretett volna hazamenni, de a bolt dolgozói nem engedték, várták a hatóságokat. A kiérkező rendőrök megszondáztatták az 56 éves nőt és kiderült, hogy az eset előtt alkoholt fogyasztott.

Ezért mintavételre előállították és ittas járművezetés vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A nő a rendőröknek egyébként beismerte, hogy mielőtt autóba ült, megivott 3 sört.

Az ügy kapcsán a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a zértó toleranciára. Ez azt jelenti, hogy a 2008-as bevezetése óta semmilyen mennyiségű véralkoholszint nem tolerálható egy sofőrtől.

Azzal egyébként korábban már foglalkoztunk, hogy milyen hatásai vannak az alkoholnak az ember szervezetében. Ugyanebben a cikkben polgári használatra megvásárolható alkoholszondákat is teszteltünk, amivel mindenki biztosra mehet, hogy van-e a vérében alkohol vezetés előtt.

Police.hu