2023. július 31. | 12:49

Hatalmas kocsisor alakult ki az M1-esen egy baleset miatt, az egyik sofőr ezért úgy döntött, gyűjt néhány lájkot az autóban ücsörgés helyett.

Tovább robog az MKIF Zrt. által készített videósorozat, amelyben olyan hajmeresztő eseteket mutatnak be, amelyeket az autópályákon rögzítettek a térfigyelő kamerák. Mindig tud újdonságot mutatni egy-egy ilyen összeállítás, most sem mindennapi esetet láthatunk.

A videó első felében az látható, hogy egy autós félreáll a leállósávba műszaki hiba miatt az M3-ason. A jármű füstöl, majd ki is gyullad, ez mondjuk nem annyira ritka eset sajnos. Aztán megérkeznek a rendőrök és a tűzoltók is a helyszínre és lezárják a külső sávot.

Az szintén nem túl jó gyakorlat, hogy rengeteg autós ment el a füstölő kocsi mellett anélkül, hogy megállt volna segíteni. A videó második fele azonban egy sokkal meghökkentőbb esetet mutat be.

Az M1-esen egy baleset miatt kialakult dugóban egy autós úgy döntött, hogy leveszi kocsijáról a biciklijét és megtesz néhány karikát a veszteglő autók közt. Közben az is látszik, ahogy a telefonjával a kezében videót készít.

Vélhetően előrement megnézni, hogy mi miatt állnak az autók egy helyben, majd pedig visszament az autójához. A közútkezelő ezzel kapcsolatban azt kéri, hogy ilyen esetben se hagyja el senki a kocsiját, ha csak nem vészhelyzet alakult ki.

Mert ha például mentő vagy rendőr érkezik, akkor nem tudsz neki utat nyitni, ha az autódtól távol vagy éppen. Az már csak másodlagos, hogy egyébként tilos kerékpározni az autópályán.

MKIF Zrt.