2023. október 25. | 12:35

Egyre több információ derül ki a szerdán történt súlyos buszbalesetről.

Még szerda hajnalban történt, hogy a Fejér vármegyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél egy busz az oldalára dőlt. Az MTI kérdésére az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál több információt is megosztott a szerencsétlenséggel kapcsolatban.

A balesetben összesen huszonnégyen sérültek meg, közülük egy ember súlyos állapotban van, fejsérülést és lábtörést szenvedett. Egy embernek pedig olyan komoly belső sérülései voltak, hogy rajta már nem lehetett segíteni, így elhunyt.

A balesethez összesen 14 mentőegységet riasztottak, akik a dunaújvárosi és a székesfehérvári kórházba szállították a sérülteket. A mentést a rossz látási viszonyok és a zuhogó eső is nehezítette.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábbi közlése szerint az autóbusz oldalával az árokba csapódott. Ötven utasa közül harmincan ki tudtak szállni a járműből, a többieket a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki.

A helyszínre érkezett egyébként egy másik autóbusz is, amelyet az utasok egy része melegedőként használt. A mentést egyébként teljes útlezárás mellett végezték.

Nem sokkal ezelőtt Olaszországban történt súlyos buszbaleset, amikor egy busz lezuhant egy felüljáróról. Több mint 20 ember vesztette életét, nem sokkal később pedig egy másik ilyen típusú busz is baleset résztvevője volt, így az olaszok ideiglenesen kivonták a forgalomból a típust.

MTI

MTI / Mihádák Zoltán