2023. július 17. | 14:49

Akciófilmbe illő jelenetsor játszódott le a Jászságban, kocsilopással, autósüldözéssel, balesettel, futva meneküléssel.

A Jászberényi Rendőrkapitányságra még július 13-án érkezett bejelentés kocsilopással kapcsolatban. A jászapáti lakos 4 millió forint értékű autóját a háza elől lopták el, ezért telefonált a rendőröknek

Mivel az autóban volt műholdas nyomkövető, a rendőrök hamar megtalálták és üldözőbe vették. Az autótolvaj a rendőri jelzések ellenére nem állt meg és gyorsítani kezdett.

Autósüldözéssel folytatódott a történet, melynek végül egy fa vetett véget. A férfi véletlenül nekirohant egy fának Jászfelsőszentgyörgy területén, majd kiszállt és futva menekült.

Az autóban hagyta két társát, akiket a rendőrök elfogtak, őt viszont még keresni kellett. A férfi rendkívül kreatívan egy napraforgótáblában hasalt le a földre, hogy elbújjon a rendőrök elől.

Ez nem jött be, mivel légifelvételek alapján kiderítették, hogy hol van, így a hatóságok hamar elfogták. A 29 éves férfit előállították a Jászberényi Rendőrkapitányságon, ahol őrizetbe vették.

Kifosztás bűntett és kétrendbeli lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, ezt követően kezdeményezték letartóztatását. Ráadásul a férfinak nem ez volt az első ilyen húzása.

Még szintén idén júliusban betört egy házba, ahonnan ékszereket, mobiltelefonokat és egy kocsikulcsot is ellopott. Később pedig az ahhoz tartozó autót is megtalálta, azzal távozott a helyszínről.

Police.hu, Depositphotos