2023. május 24. | 09:33

Hajmeresztően balesetveszélyes mutatványok következnek.

Ma már szinte mindennapos hír, hogy valaki forgalommal szemben hajt fel az autópályára, vagy hogy a sorompót áttörve ugrat a sínekre, ahol vonattal ütközik. Most az MKIF Zrt. újabb videót tett közzé, amely lehangoló képet mutat a közlekedési morálról.

Az összeállítás olyan szakaszok felvételeiből készült, ahol munkavégzés miatt bójákkal terelték el a forgalmat adott esetben a szembe oldalra az autópályán, vagy csak egyszerűen lezártak egy sávot a munkálatok miatt.

Az első versenyző (talán egy Suzuki Swift sofőrje, de a képminőség miatt nehéz megmondani) kicsit elszundított, emiatt pedig legalább 5 bóját kaszált el olyan nagy lendülettel, hogy azok több méter magasba repültek.

Ezután egy kombi Merci következett, amelynek sofőrje elbizonytalanodott azt illetően, hogy a táblákkal nyilvánvalóan jelzett irány helyes-e? Végül arra jutott, hogy nem, így visszatolatott, majd a terelés másik ágát választotta. Közben nem sokon múlt, hogy egy Opel Insignia ne rongyoljon bele hátulról.

Ezután egy kamionos következett, aki megunta a dugóban araszolást, majd a közütasok előtt kivágódott a lezárt sávba előzési céllal. Ezt másolta nagyjából a következő felvételen egy leleményes Dacia Logan MCV tulajdonosa, aki szintén a lezárt sávon igyekezett előnyt szerezni.

A következő eset is durva: egy Suzuki Swift sofőrje éppen a lezárt területen poroszkál visszafelé, mert rájött, tilosban jár. Közben számos más jármű is berongyol erre a területre, kis híján frontális ötközést előidézve. Majd a suzukis egyfajta rutinpályaként használva az autópályát tolatgat egy kicsit. Végül azt a megoldást választja, hogy átugrat a bóják közt és egy kamionos elé vágódik ki, akinek emiatt el kellett rántania a kormányt is.

Levezetésképp pedig szitnén egy kamionos látható, akit nem zavart, hogy az egyik sávot terelőbójákkal zárták le az útkarbantartók.

MKIF Zrt.