szombat - 2023. szeptember 23.
17 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Épp békésen fordult záróvonalon a Ladával, amikor érkezett a gyorshajtó motoros - VIDEÓ

2023. május 23. | 11:25

Elsődlegesen a Lada vezetője hibázott, a szakértők szerint azonban a motoros is elkerülhette volna a balesetet.

Az ügyészség a végére járt annak a 2021-es ügynek, amelyben egy szabálytalan autós ütközött egy szabálytalan motorossal. Bár előbbi bűne egyértelműen nagyobb volt.

Hiszen Eger lakott területén egy négysávos úton döntött úgy, hogy megfordul. Az sem nagyon érdekelte, hogy a kétszer két sáv között záróvonal van.

Kitekerte a kormányt a Ladában, megnézte, hogy jönnek-e mögötte és amikor úgy látta, hogy nem, megkezdte a manővert. Ekkor jött szemből a belső sávban a motoros, aki szintén nem haladt szabályosan.

A szakértők megállapították ugyanis, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban jött. Ez csak azért fontos, mert ha betartja a korlátozást, talán megúszhatta volna a balesetet. Így viszont bár megpróbált jobbra kitérni, összeütközött a Ladával. A motoros nagyot esett, egészen a járdáig repült és kórházba szállították.

Eltört az álkapocs-, orr- és lapockacsontja is a baleset során, illetve bordatörést és agyrázkódást szenvedett. Bár a motoros gyorsan jött, a veszélyhelyzetet az autós idézte elő.

Az ügy ellenére úgy néz ki, hogy a Balassagyarmati Járási Ügyészség vádemelése után megússza egy pénzbüntetéssel. Ez fért bele egy közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatti vádemelésbe.

Magyarország Ügyészsége
Fának csapta a pickupot részegen, majd megpróbált szabályosan leparkolni vele - VIDEÓ Itt a válasz, miért sikerült üzembiztos F1 autót építeni a Red Bullnak - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!