2023. június 07. | 10:50

A sofőr a mutatványért nem kapott különösebben húzós bírságot, ám az autót helyreállítani nem lesz olcsó mutatvány.

Szinte már vicc szinten mennek azok a Mustang-sofőrök Amerikában, akik a találkozókról kihajtva emberkedni akarnak, de csak bepörögnek és becsapódnak valamibe. Ez egy egészen gyakori jelenség arrafelé, de néha a tengeren innen is előadja valaki.

Ahogy most Lengyelország fővárosában, Varsóban is sikerült a falnak ereszteni egy sportautót. Itt azonban nem egy Mustang volt az alany, hanem egy nagyon drága Lamborghini Huracán EVO.

A sofőr kicsit bőgette a motort, ahogy kanyarodott ki az utcából, miközben sokan filmezték telefonjukkal. Azt is érdemes megjegyezni, hogy egyes Lamborghinik ilyenkor szoktak kigyulladni, bár talán ehhez még nincs elég meleg.

Itt már számítani lehetett a látványos elhajtásra is, ami nyilván megtörtént. Nagy gáz és egy kicsi ellenkormányzás - gondolhatta naivan a sofőr - bár sokan tudják, hogy ez nem ilyen egyszerű.

Egy ennyire erős gépet nem lehet büntetlenül taposni, ahogy itt sem sikerült. Az első szándékos megcsúszás kicsit túlment, és ezt próbálta meg korrigálni a vélhetően tapasztalatlan sofőr.

Ezt követte még egy megcsúszás, ahol már nagyjából minden mindegy volt, az autó beúszott a belső sávba és a falnak csapódott egészen komoly lendülettel. Nem csak a karosszériaelemeket sikerült lekottáznia, de valami ki is fojt a rendszerből, így trélerrel vitték tovább.

Azt nem tudni, hogy saját Lamborghini volt-e, egyesek állították, hogy egy bérelt autóról van szó, így pedig csak még kínosabb lehetett a helyzet. A hatóságok is díjazták egyébként a produkciót 200 zloty bírsággal, ami átszámolva nagyjából 16 500 forint, vélhetően mégis az autó helyreállítása lesz itt a fájdalmas költség.

Lamborghini