2023. április 26. | 08:57

A férfi még csak vészfékezést sem hajtott végre, már csak a zajra figyelt fel.

Az ügyészség csak most tudott vádat emelni abban a bő egy évvel ezelőtt (2022. április 16.) történt esetben, amelyben egy idős hölgy meghalt. Ugyanis egy gyalogátkelőn indult el a székesfehérvári köztemetőnél, amikor megtörtént a baj.

Ott egyébként két zebra is van egymás mögött, ezeknél pedig egy-egy buszmegálló is található. Így nem véletlen, hogy ezen a helyen minden autósnak fokozott óvatossággal kéne közlekednie.

Egy arra közlekedő autós azonban mégsem figyelt, még konkrétan az útra sem. A rendőrségi iratok szerint a rádióval volt elfoglalva autójában.

Így azt sem láthatta, hogy egy járókeretes idős hölgy indult meg az egyik zebrán. Ráadásul az autós gyorsabban is hajtott a kelleténél, a nyomozati iratok szerint 65 km/órával egy 50-es szakaszon.

Amikor az autós odaért, a hölgy már a zebra felénél tartott, ám ez mégsem volt elég, hogy elkerüljék az ütközést. Az autós bárminemű fékezés nélkül ütötte el a gyalogost, aki 13 métert repült.

Csak ezt követően fékezett az autós, aki végül a saját forgalmi sávjában állt meg. Az idős hölgy olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során, hogy a helyszínen életét vesztette.

A hatóságok megállapították, hogy ha a vádlott betartja a sebességkorlátozást és odafigyel az útra, akkor a baleset nem következett volna be. Emiatt az ügyészség szabadságvesztést és közúti járművezetéstől való eltiltást kért a figyelmetlen autósra.

Magyarország Ügyészsége