2023. augusztus 31. | 11:14

A felvétel készítője azt is nehezményezte, hogy a két kamion együtt haladt a belső sávban, ám ez még semmi.

A többsávos közlekedés is napjainkra igen veszélyessé vált a figyelmetlen autósok miatt. Gyakran körültekintés, tükör és index használata nélkül váltanak sávot bunkó autósok, esetenként elég nagy lendülettel.

Ez nem csak bosszantó lehet, de balesetveszélyes is, ami az ilyen ember fején nem megy át. Persze ott a szimpla figyelmetlenség is, amelynek ékes példája a kamionos, aki a napokban majdnem összehozott egy súlyos balesetet.

A történteket egy autós fedélzeti kamerája vette fel augusztus 16-án, miközben a Flórián tér irányából haladtak az Árpád híd felhajtóján. A belső sávban ment előtte két kamion is, ezt a leírás alapján már nehezményezte.

Bízott abban, hogy akár már a felhajtón kisorol a két nagy jármű, de bent ragadtak a belső sávban, így esélye nem volt elhaladni mellettük. Az egyik kamionos mégis megkezdte a manővert, amikor úgy érezte, hogy ez alkalmas.

Az elöl haladó nem is lassan indította meg a sávváltást, és nem vette észre, hogy még nem alkalmas a terep. Egy kisebb városi autó hátulját el is kapta ezzel a mozdulattal, és elrántotta.

Az autós egészen a külső sávig csúszott, ám a szalagkorlátnak nem csapódott neki, mert tudta korrigálni az eseményeket. A kamionos azonnal visszarántotta teherautóját a belső sávba.

Kicsit később kisoroltak a külső sávba és megálltak, az autós épségben, egyben kiszállt. Nagy szerencséjük volt, hogy nem haladt más is a külső sávokban és nem taroltak le senkit, illetve hogy az autó sofőrje jól kezelte a helyzetet.

Depositphotos