2023. augusztus 22. | 09:10

Az ütközés során az egyik ember fel tudott mászni a szalagkorlátra, a másik viszont az autóban maradt.

Több szereplő hibájából fakadóan történt baleset a napokban a Kőröshegyi völgyhídon. Egy autó elakadt az autópályán, és nem tudott tovább haladni.

Ezért lehúzódott a külső sávban a szalagkorlát mellé, hiszen ezen a szakaszon nincs leállósáv. Ebből a szempontból a lehető legrosszabb helyen robbant le, de nyilván ez mindenkit váratlanul ér ilyenkor.

Az autóban utazók kiszálltak és a szalagkorlát mögött jöttek mentek, de visszamentek az autóhoz is. Hibát követtek el, mert nem csak nem rakták ki az elakadásjelző háromszöget, de vissza is ültek többször az autóba és láthatósági mellényt sem vettek fel.

Egy darabig kerülgették őket az autósok, egy ponton viszont nem volt szerencséjük. Épp egy kamion érkezett nagy sebességgel feléjük, aki valamiért nem vette észre a lerobbant autót és egyenesen belerongyolt.

Ekkor az autó egyik utasa épp a szalagkorlátra tudott felugrani, mert valamilyen érthetetlen oknál fogva az úttesten császkált. A másik utas ráadásul az autóban ült, úgy túrta fel azt a kamion a szalagkorlátra.

Ennek ellenére csodával határos módon karcolásokkal és ijedtséggel megúszta az esetet. Saját erejéből ki tudott mászni az autóból, míg a szalagkorlátra felmászó utasnak egyáltalán nem lett baja.

Az utat üzemeltető MKIF Zrt. felhívja az autósok figyelmét, hogy lehetőség szerint csak leállósávon álljanak félre, ha ilyen éppen nincs, akkor a szalagkorláthoz közel húzódva. Azonnal szálljanak ki az autóból, vegyék fel a láthatósági mellényeket és helyezzék ki az elakadásjelző háromszöget, közben pedig hívjanak segítséget - a 112-es telefonszámot.

MKIF Zrt.