2024. január 10. | 00:19

Az elkövetők egy látszólag meghibásodott járművel állták el az utat, majd fegyverrel kirabolták a megállásra kényszerített pénzszállító autót.

Fegyveres bűncselekmény történt a németországi Ludwigsburg közelében múlt héten. Az elkövetők egy pénzszállítót raboltak ki, méghozzá egy rendkívül ravasz trükk segítségével.

Csütörtök este egy világos színű jármű vesztegelt az út mellett, az úton pedig egy bottal járó férfi próbált segítséget kérni. A pénzszállítóautó megállt, a jobb első ülésen utazó őr kiszállt, az idős ember egyik bűntársa pedig fegyvert fogott rá.

Eközben két további elkövető a pénzszállító sofőrjét is a jármű elhagyására kényszerítették. Az őröket a fegyveres bűnözők a földre parancsolták, miközben a zsákmányt a fentebb említett világos színű, valamint egy sötét furgonba pakolták.

Az azonnali nagyszabású hajtóvadászat ellenére – mely során a rendőrség helikoptert is bevetett – az elkövetőket nem sikerült elfogni. Sem a bűnözőknek, sem a menekülő járműveknek nem bukkantak a nyomára. A rendőrség a lakosság segítségét kéri, és keresi az eset szemtanúit.

Az ellopott pénzösszegről egyelőre nincs információ. A jelentések szerint az elkövetők közül néhányan maszkot viseltek a rablás során. Az áldozatul esett két biztonsági őrt megelőzésképpen kórházba szállították. Egészségi állapotukról vagy esetleges sérüléseikről további részleteket nem közöltek, a rendőrségi eljárás jelenleg is folyamatban van.

Hazánkban 2019-ben történt hasonló eset, abban a tekintetben, hogy a bűnözők akkor is egy pénzszállítót vettek célba. Egy grúz banda Debrecenben lépett akcióba, a biztonsági őröket kirángatták az autóból, majd a bűnözők 54 millió forintnak megfelelő összeggel távoztak.

Az ügyészség csak tavaly szeptemberben jutott el a vádemelésig, az elkövetőkre börtönbüntetés, valamint Magyarországról történő kiutasítás várhat.

Depositphotos