2023. július 07. | 09:23

A nő szándékosan hajtott át a bicegő állaton, majd elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség közleménye szerint még tavaly októberben történt a különösen kegyetlen eset Hatvan városában. Egy nő haladt autójával, amikor észlelte, hogy egy macska sántikál át előtte az úton.

Erőteljesen fékeznie kellett, hogy elkerülje a balesetet, akkor látta, hogy a macska nem teljesen egészséges. Hiányzott a jobb hátsó lába, így csak sántikálva tudott átkelni az úton.

A nő viszont időben meg tudott állni, hogy ne üsse el az állatot, így nem történt végül baj. A macska gazdája, egy asszony viszont a túloldalon a járdán állt és végignézte az esetet.

A két nő összevitatkozott az eset kapcsán, majd a macska gazdája megkérte a nőt, hogy várja meg, amíg az állat átér az úton. A nő viszont indulatos lett, mert intenzíven le kellett fékeznie autóját.

Nem hallgatott a macska gazdájának kérésére, és szándékosan nagy gázt adott. Miközben hangosan káromkodott, elgázolta a macskát a gazdája szeme láttára, majd lassítás nélkül tovább hajtott.

Az állat nem élte túl az esetet, a helyszínen azonnal elpusztult. A nő viszont úgy néz ki, hogy egész könnyen megússza majd, hiszen az ügyészség arra hivatkozik, hogy a Büntető Törvénykönyv állatkínzás esetén két évig terjedő szabadságvesztést határoz meg.

Annak ellenére, hogy a nő tagadja az egész helyzetben a szándékosságot, az ügyészség csupán két év felfüggesztett fegyházbüntetésre tett indítványt és vizsgálja az állatartástól való eltiltás szükségességét. Ezt amellett teszik, hogy a nőnek valószínűleg a közúti forgalomban sem lenne helye, ha ilyen szinten nem képes kezelni az indulatait.

Depositphotos