szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hangosnak találta a mentőautót a kutyáját sétáltató férfi, ki akarta rúgatni a sofőrt

2023. május 26. | 08:26

Egészen különös panaszlevelet küldött a mentősöknek egy kutyasétáltató férfi.

Váratlan és egyben elkeserítő levelet kapott nemrég az Országos Mentőszolgálat. Egy kutyasétáltató férfi panaszlevele érkezett be hozzájuk, akinek a nyugalmára törtek.

Történ ugyanis, hogy a férfi leírása szerint ő kussba, nyugiba, póráz nélkül sétáltatta - ami egyébként közterületen szabálytalan - kutyáját a Margit-szigeten. Elmondása szerint ez nála rendszeres program, de most az ott elhaladó, szirénázó mentőautó olyan hangos volt, hogy kutyája elszaladt és alig tudta rá visszarakni a pórázt.

Az esetért a mentőautó sofőrjét tette felelőssé és traffipax-szemeivel úgy látta, hogy legalább 150-nel száguldozott. Levelében azt is leírta, hogy aki ilyet csinál, az nem ember és azonnal ki kell rúgni.

Azonnali vizsgálatot kért és bár nem olyan drámaian, mint ahogy a férfi elvárta, de a mentőszolgálat lefolytatta azt. Kiderült, hogy a riasztott rohamkocsi egy óbudai gázolás helyszínére sietett, hogy megmentse egy 25 év körüli sérült életét.

Azt elismerték, hogy sok gyalogos közlekedett ott, ahol a mentőautó fény és hangjelzés kíséretében elhaladt. Sebessége azonban sehol sem lépte át az említett részen az 50 km/órát, így a férfi nem kicsit túlzott.

A panasz okán nem indult eljárás és az Országos Mentőszolgálat a mentésben résztvevőknek külön gratulált. Kicsit mégis hihetetlen, hogy ez a panasz nem csak valami gyenge poén volt, hanem valaki komolyan gondolta.

Szerintem senkinek sem kell elmagyarázni, hogy mit miért csinál egy mentőautó, nem azért hajt gyorsan és szirénázik, mert olyan a kedve, hanem mert életeket ment. 

Országos Mentőszolgálat
Bírságolás közben mentette meg a szabálytalan sofőr életét egy rendőr Figyelmetlen autós gázolt halálra egy motorost, szemtanúkat keres a rendőrség

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!