2023. május 12. | 09:45

Az egész tüzet egy furgon okozta, melynek szállítmánya csak tovább rontott a helyzeten.

Nemrég óriási lángok csaptak fel Milánó belvárosában, Olaszországban, ahol egy furgon motorteréből indult a tűz a sofőr elmondása szerint. A másik probléma csak az volt, hogy a teherautó oxigénpalackokat szállított.

Ezek kifejezetten ijesztően reagálnak a tűzre általában. Ez jelen esetben sem volt máshogy, több robbanás is történt, bár a furgon vezetője úgy menekült, hogy közben néhány palackot is magához vett.

Egy pár palack mégis felrobbant, és komoly tüzet is okozott az utcában, ahol parkolt a furgon. Mellette még öt autó és négy moped kapott lángra.

A felvételek alapján még messzebbről is látszott a sűrű fekete füst a város felett. Közelről viszont egészen félelmetes látvány lehetett, főleg a robbanásokkal együtt.

A sofőr beszámolója alapján a város polgármestere Giuseppe Sala kizárta, hogy valaki szándékosan okozta volna a tüzet. A furgon vezetője egyébként könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket.

A tűz néhány környező épület homlokzatát is megsértette. Illetve a hatalmas füstre és a tűzre való tekintettel a biztonság kedvéért egy idősek otthonát és egy iskolát is evakuáltak.

Azzal korábban már foglalkoztunk, hogy mennyi mindentől kigyulladhat egy autó. Nagyon vigyázni kell a legegyszerűbb tárgyakkal is, de a karbantartás hiánya is könnyen ide vezethet.

Depositphotos