2024. január 15. | 11:34

Hamar kiderült, ki lopta el egy férfi traktorjából a 350 liter gázolajat, ami mellett néhány kéziszerszámot is elvitt a tolvaj.

Ilyen viszonyban sem gyakran lop az ember. Nem tudjuk, mennyire gondolta komolyan tettét a tolvaj, mindenesetre hamar kiderült, ki csapolt le egy medgyesbodzási gazdálkodó traktorjából 350 liter üzemanyagot.

Még január 11-én, csütörtök délután jelentette be a sértett férfi, hogy Medgyesbodzáson, körbekerített telephelyére valaki betört, és megfúrta a szabadon álló traktorjának üzemanyagtartályát. Mivel gyakorlatilag a gép leparkolása előtt tankolt, így 350 litert körül mennyiséget vitt el a rongáló.

A műhelybe érve aztán látta, hogy néhány szerszám is hiányzik. Ha már itt járt az elkövető, magához vett többek között sarokcsiszolót, akkutöltőt, fúrót és hegesztőt is.

A rendőrök a helyszínre érve hamar gyanút fogtak, így átnéztek a sértett egyik telekszomszédjához. Nem kellett sokat kérdezősködniük, szinte rögtön kiderült, hogy a 23 éves szomszéd gondolta jó ötletnek a pénzszerzés ilyen formáját.

Az elkövető beismerő vallomást tett. Állítása szerint január első napjaiban egy hozzá látogató ismerőse kérdezte, nem tud-e valahonnan gázolajat szerezni olcsón.

Ekkor támadt az ötlete, hogy a lakatlan telken álló mezőgazdasági vontatóban biztos van némi üzemanyag. Megérzése nem csalt, mert 350 litert tudott a tank megfúrásával lecsapolni belőle, és ha már itt járt, a műhelyben is szétnézett, majd a kisgépekkel együtt több körben áthordta zsákmányát.

Az eszközöket már másnap eladta, addig pedig a biztonság kedvéért ágyneműtartóba rejtette – talán azért, nehogy valaki elvigye tőle beszerzési áron. A gázolajat pedig kannákba töltötte, így tankolta át ismerősének. Nem tudni, hogy milyen pénzt kért érte, de az év eleji jövedékiadó-emelés miatt bátrabban árazhatta a portékát.

Utólag azonban már hiába bánja tettét, lopás vétsége miatt indítottak ellene büntetőeljárást. Még mindig az egyik legdivatosabb, gépjármű ellen elkövetett lopások köz tartozik az üzemanyag-eltulajdonítás, de a nagyobb értéket képviselő katalizátorok sincsenek biztonságban.

Police.hu