2024. január 30. | 17:31

Nem tudjuk, milyen mozit nézett épp, de biztos nem a szélvédőnek nevezett biztonsági berendezést használta szemei legeltetésére egy kocsi vezetője, miközben utolért egy teherautót. Meg is lett az eredménye.

Nyilvánvaló, hogy sokan sokféleképp vezettünk, és azt is, hogy vannak kezdők és veteránok, de általánosságban véve, aki rendelkezik jogosítvánnyal, attól joggal várható el, hogy egy sima, szinte nulla forgalommal terhelt úton végig tudjon haladni önmagától bárminemű gond nélkül. Már csak ezért sem értjük az alábbi felvételen látható eseménysort.

Adott az M7-esen Ordacsehi magasságában egy enyhén esős nap, ennek ellenére a látási viszonyok megfelelőek, nincs durva forgalom sem vagy egyéb nehezítő tényező. A forgalomfigyelő kamera is szinte leesik unalmában az oszlopról, mikor a távolból közeledik egyszerre négy jármű.

A két elöl haladó autó kiúszik a képből, és ezt várnánk a harmadik kocsitól és a teherautótól is, csakhogy előbbi a másikat utolérve se nem előzi, se nem lassít le mögötte, így a következő pillanatban összeakadnak. Hatalmas szerencséje volt mindkét résztvevőnek, hogy végül nem a szalagkorlátban kötöttek ki, de az autó így is csúnyán megsérült.

A felvételt közzétevő MKIF arra tippel, hogy valami talán elvonta vezetés közben a sofőr figyelmét, aki így nem mérte fel jól a helyzetet. Az biztos, hogy nem lett rosszul menet közben, így jobb híján mi is erre gyanakszunk.

Persze nem csak telefon nyomkodása okozhat ilyen figyelmetlenséget, hanem a fáradtság is. Az MKIF ezért azt kéri, ha valaki ezt érzi, inkább álljon meg egy rövidebb vagy akár hosszabb pihenőre, minthogy ne érjen célba.

A „Megáll az ész” sorozatnak ez már egyébként a 33. része, így bőven gyűjtöttek már veszélyes és/vagy kínos, esetenként nevetséges szituációkról információkat a kamerák. Egy korábbi részben rögtön három incidenst is gyűjtöttek nekünk, ezúttal be kell érnünk egyetlen, érthetetlen esettel.

Depositphotos