2023. augusztus 29. | 09:52

Furcsa képsorokat rögzített a térfigyelő kamera.

Különös esetet rögzített nemrég az autópálya-fenntartó Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) kamerája. A felvételen az látszik, hogy egy fekete kisbusz megáll az út szélén az M1-es autópályán, és kipattan belőle egy ember.

Átszlalomozik az araszoló sorok között, nem foglalkozva az érkező autósokkal és kamionokkal. Hirtelen beugrik az út szélén lévő sűrű füves, gazos területre és eltűnik a kamera képéről.

Nem sokkal ezután előkerült, bár már nehezebb dolga volt a visszajutással, mert gyorsult valamelyest a forgalom. Amíg ő elhagyta a fedélzetet, a fekete kisbusz nem zavartatta magát, a legbelső sávban félrehúzódva állt.

Mint az kiderül az MKIF Facebook-bejegyzéséből, a férfi WC-nek használta az autópálya melletti zöld övezetet. Valószínűleg az araszoló sorok miatt nem igazán jutottak el mosdóval felszerelt pihenőig, és ha a dolog sürgős, akkor nem tűr halasztást. Ettől függetlenül nem elegáns, hiszen az útkezelő munkatársai időnként ezeken a placcokon is dolgoznak és nem szeretnek ilyen meglepetésekkel találkozni. 

Mindenesetre a manőver maga sem volt kifogástalan, lévén, hogy a kisbusz a legbelső sávban állt meg. Még csak annyi sem volt a sofőrben, hogy kihúzódjanak a leállósávba, és ott álljon meg vészvillogóval.

Hiszen úgy a delikvensnek sem a kamionok és autók között kellett volna átrohangálnia egy ilyen művelethez. Mind a két manőver kifejezetten kockázatos és bár hihetetlen, hogy ezt mondani kell, de az MKIF azt kéri az autópályán közlekedőktől, hogy ne csináljanak ilyet.

 
MKIF