2023. június 05. | 13:17

Az aggódó édesanya rendőrök segítségét kérte .

Még június elsején fordult egy aggódó anya a járőrökhöz Dunaharasztiban. Akkor elmondta a hatóság embereinek, hogy autója magától bezáródott, de kislánya benne maradt.

A kocsikulcsot ugyanis bent hagyta és miután becsukta az ajtót, a központi zár azonnal ráhúzott. Az 1,5 éves kislánya azonban benn maradt az Opel Astrában, ami egyébként a tűző napon állt.

Akkor éppen az árnyékban volt 28-29 fok a rendőrség közleménye szerint, így a mentés minél sürgősebb volt. Az autó pótkulcsa az anya budapesti címén volt, legalább 30-40 perc utazás lett volna elmenni érte, de addig nem várhattak.

Végül egy rendőr törte be a kislánytól legtávolabb található ablakot és kinyitotta az ajtót. Így sikerült megmenteni a gyermeket, akit azonnal elszállítottak egy közeli orvosi ügyeletre.

Ott megvizsgálták az 1,5 éves Lénát és megállapították, hogy minden rendben, jól van. Az eset tehát végül happy enddel zárult, és csak egy ablakot kell cserélnie az anyukának, bár ezek után lehet, hogy autót is fog.

Kocsikulcsot egyébként nem érdemes benne hagyni semmilyen központi záras autóban, még akkor sem, ha modern. Bármikor bezárhatja magát és az csak a jobbik eset, ha nem ül benne senki, akkor is esélyes, hogy fel kell törni vagy egy ablakát elintézni.

Police.hu