2023. október 09. | 09:30

Talán modern kori cowboynak gondolta magát egy taxis, aki vezetés közben lőtt ki kocsija ablakán, miközben mögötte haladó társa az alábbi videót készítette róla.

Hamar rendőrségi ügy lett abból a péntek esti szórakozásból, amit egy taxis mögött haladó autós vett videóra. A sárga járművet vezető személy ugyanis az egyik pillanatban tüzet nyitott kocsija lehúzott ablakán.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást egy taxis ellen, aki egy vecsési benzinkút közelében lőtt ki autójából menet közben.

A szóban forgó cselekmény péntek este játszódott le Vecsésen, a 4-es számú főúton. A videón az látszik, hogy a vezető kiteszi bal karját a lehúzott ablakon, majd lő egyet.

A Bors úgy tudja, hogy a sofőrt a megdöbbent taxitársaság azonnal menesztette, míg a rendőrség elkezdte az ügy kivizsgálását. Azóta már kiderült, hogy az elsütött pisztoly egy gáz- és riasztófegyver volt.

Ebből kifolyólag a férfi ellen fegyveresen elkövetett garázdaság gyanújával indítottak nyomozást, de őrizetbe nem vették. A lövésben nem sérült meg senki, és anyagi kár sem keletkezett.

A lap értesülései szerint a taxis nem célzott senkire, valószínűleg csupán társai előtt akart felvágni gázpisztolyával - felelőtlenül. A személyszállítókkal mostanában akadtak problémák, legutóbb egy belvárosi ellenőrzésen akadt fenn minden ötödik taxis, de az atlétikai vb-n is voltak gondok a fuvarozókkal. 

Az esetről készült videó itt érhető el.

Depositphotos