péntek - 2023. szeptember 29.
14.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 652 Ft
100 704 Ft
D 682 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Nem vett észre egy több száz tonnás szerelvényt, mert egy másikat nézett - VIDEÓ

2023. május 23. | 09:22

Egészen hihetetlen baleset történt nemrég egy vasútállomáson.

Az ember már semmin sem lepődik meg, mert sokszor autósok a sorompó ellenére képesek a sínekre hajtani és elüttetni magukat a vonattal. Annyira nehéz elképzelni, hogy miért nem vesz észre valaki egy több száz tonnás szerelvényt, ami ráadásul nem is kicsi.

De úgy néz ki, hogy ez néha a gyalogosoknak sem megy. Legalábbis a MÁV által közzétett videó alapján annak a lánynak nem ment, aki egy másik vonattal volt elfoglalva.

Az óbudai állomás peronján állt és éppen azt méregette, hogy átmehet-e a síneken az éppen megállásra készülő vonat előtt. Többször is megkezdte, majd inkább elengedte a manővert, de mindig egyre beljebb és beljebb táncolt a másik vágányra.

Azon viszont valamiért nem vette észre, hogy érkezik egy másik szerelvény. A vonat persze nem tud hirtelen megállni, elsodorta a figyelmetlen lányt.

Az berepült a sínek közötti területre, de túlélte az esetet. A helyzet azért is különös, mert a MÁV kiemelte, hogy amikor az érkező vonat vezetője észrevette a lányt, akkor vészfékezett és hangjelzést adott.

Ha zenét is hallgatott átkelés közben a hangjelzést észre kellett volna vennie. Illetve az sem elhanyagolható, hogy egy ilyen vonat érkezésének a súlyának köszönhetően azért erőteljes jelei vannak.

A lánynak végülis óriási szerencséje volt és biztos, hogy egy életre megtanulta, hogy mind a két irányba nézzen, mielőtt lelép a sínekre. A MÁV emellett kiemelte, hogy a vasút veszélyes üzem, kérnek minden utast, hogy legyenek körültekintőek.

MÁV
Azt állította, tud manuális váltóval vezetni, szénné égetett kuplunggal adta vissza a kölcsönkért autót Motorosok ijesztettek meg lovasokat, többen megsérültek

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!