2023. július 10. | 13:08

Az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen, de a rendőrség is nyomozást indított.

Vasárnap reggel elkezdtek megjelenni a hírek a helyi csoportokban, hogy olajfoltok vannak a Bajnát és Héreget is keresztező szerpentin kanyarjaiban. Ez egy közkedvelt hely a motorosok részéről is, és nagyon sokan járnak ide élvezni a jól megépített kanyarokat.

Van azonban néhány hülye a motorosok és az autósok közt is, aki miatt a környező településekből egy-kettő élhetetlenné válik hétvégente, ilyen Héreg is. A lakoksok itt gyakran panaszkodnak a hangos, zajos motorokra, akik nem ritkán nem tartják be a faluban lévő 50 km/órás sebességhatárt.

Bár az ellentét sok, a hatóság feladata lenne megoldani a problémát akár decibel-, akár sebességméréssel. Ez viszont kevés lehetett valakinek, mert egy nem túl elegáns módon a saját kezébe vette a dolgot.

Ahogy sorra kerültek fel a képek a csoportokba, azonnal látszott, hogy itt nem egy autóból folyt ki valami véletlen. Konkrétan szanaszét locsolták az utat vélhetően fáradt olajjal, tehát az eset mögött szándékosság van.

Ezeken a foltokon állítólag többen is megcsúsztak, de balesetről vagy személyi sérülésről nem érkezett hír. Egy reggel arra közlekedő motoros - aki maga is megcsúszott az egyik folton - hívta a rendőröket, akik megvizsgálták a helyszínt.

Közben megérkeztek az útkezelő munkatársai is, akik közömbösítették a csúszós anyagot majd letakarították az útról, hogy az újra biztonságosan járható legyen. A rendőrség büntetőeljárást indított ismeretlen személlyel szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt.

A szakasz amúgy is problémás, mert gyakran fordulnak itt elő akár halálos kimenetelű balesetek, ezért pedig nemrég speciális útburkolati jeleket is festettek fel, hogy könnyebben megtartsák a helyes kanyarívet.

A helyszínről készült képet az alábbi Facebook-poszban tekintheted meg. Ha a böngésződ nem jeleníti meg és a „Third-party media, can we show it?" szöveget látod, az „Always for Facebook" vagy az „Only this media" gombokra nyomva láthatóvá válik a kép.

Depositphotos