2023. április 27. | 14:03

Az ütközés pillanatát egy éppen arra járó autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Baleset történt április 24-én Miskolc belvárosában, aminek egy rendőrautó és egy villamos voltak a részesei. Az ügy bár különösen érdekes, a helyeik szerint egyáltalán nem meglepő abban a kereszteződésben.

Két rendőrautó ugyanis fény és hangjelzés kíséretében magasabb tempóval haladt a kereszteződés felé és nem látták, hogy közben jobbról érkezik egy villamos. Bár a hatóság járműveinek útján piros lámpák voltak, használták megkülönböztető jelzéseiket, így minden helyzetben elsőbbséget élveztek.

Ennek ellenére valószínűleg a villamos vezetője sem látta vagy hallotta őket, mert lassítás nélkül kezdett el áthajtani a kereszteződésen. A rendőr ugyanígy tett és bár az utolsó pillanatban fékezett, de összeütköztek a villamossal

A baleset során a rendőrautó balra lepattant, azonban a villamos kisiklott, elhagyta a pályáját. Ezek után a szerelvény mentése elképesztően sok munkát és főleg pénzt igényelt.

A történtek után a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense nyilatkozott az MTI-nek. Elmondta, hogy a balesetben senki sem sérült meg komolyabban, sem a rendőrautóban, sem a szerelvényen.

Az ügy érdekessége, hogy nem ez az első hasonló baleset abban a kereszteződésben. A helyeik szerint nem először ütköztek össze ugyanígy, sőt, az sem az sem egyedi eset, hogy rendőrautóval történt ilyen.

Korábban is siklott ki a villamos az ütközés következtében. Az egyik előző baleset nyomai még látszanak, a szerelvény kerekei vájatokat húztak végig a járdában.

MTI/Vajda János