2023. augusztus 31. | 15:45

Egy komlói férfi vállalhatatlanul viselkedett a buszon, és végül majdnem az árokba is vezette azt.

Most jutott a végére az ügyészség annak a 2022 decemberében történt esetnek, amelyben egy busz majdnem árokba hajtott. Ennek az oka egy komlói férfi volt, aki Pécsen szállt fel az említett buszra. Itt végig vállalhatatlanul viselkedett, és eleinte a busz hátuljában ült. Mint kiderült, ittas állapotban volt és állítólag ezért zaklatta az elöl ülőket.

Egyiküknek kiverte a füléből a vezeték nélküli fülhallgatóját, a másikuknak hátulról megfogta a fejét. Emiatt a buszsofőr megállt és megparancsolta az utasnak, hogy üljön legelőre és fejezze be a balhét.

Ennek a férfi eleinte engedelmeskedett, ám nem tudott sokáig egyhelyben maradni. Elindult hátra és egy másik utastársától cigit tarhált, és kapott is. Erre menet közben rágyújtott, és amikor a sofőr ezt észrevette, megint megállt és elvette tőle a cigit. Ismét ráparancsolt, hogy üljön le előre és nyugodjon meg.

Ez elég komoly nyugodtságot feltételez a buszsofőr részéről, hiszen mindezek ellenére nem vezényelte le a buszról az ittas utast. Ez mint kiderült kár volt, mert Hosszúhetény térségében ismét akcióba lendült.

A férfi hirtelen felpattant a jobb első ülésről és a buszvezetőhöz rohant. Elkapta a busz kormányát és erőteljesen elkezdte azt jobbra húzni. Hogy még több erőt tudjon kifejteni, még a földre is letérdelt.

Eközben a busz olyan 60-70 km/órás tempóval haladt, így különösen veszélyes manővert hajtott végre. A sofőr minden erejéből visszatartotta a kormányt, így bár a busz a padkára felhajtott, de nem esett végül árokba.

Az autóbusz erősen belengett, ám a sofőr nem engedte el a kormányt, így megúszták az esetet. A férfinak viszont ez volt az utolsó húzása, mert ezen cselekményével az utasok életét is veszélyeztette.

Az ügyészség közleménye szerint ez a manőver a közlekedés biztonsága elleni bűntett megállapítására alkalmas. Ezért a vádlottal szemben 6 hónap börtönbüntetést kért az ügyészség 2 év próbaidőre felfüggesztve.

Depositphotos