2023. október 18. | 11:03

Csak egy dolgot kellett volna tennie, hogy ne következzen be ekkora baj. Utastársai megtették, és jól vannak.

Kiskunhalas és Imrehegy között történt baleset vasárnap délután. Egy kanyarban sodródott ki a kocsi, amelynek sofőrje nem volt bekötve, ezért kizuhant és a roncs alá került. Az arra járók nem tudták leemelni az autót róla, ezért egyikük a kezével kezdte kaparni a földet körülötte. Így sikerült megmenteni, bár súlyosan megsérült.

Mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani egy autóbaleset sérültjét vasárnap délután. Egyelőre tisztázatlan körülmények között sodródott ki a Volkswagen Passat kombi egy kanyarban Imrehegy és Kiskunhalas között az 5309-es számú főúton.

A 30 év körüli sofőr Kiskunhalas felé tartott három másik személlyel együtt, ám valószínűleg túl gyorsan érkezett a kanyarba, letért az útról, majd többszöri megpördülést követően állt meg a fák között. Csakhogy a vezető nem volt bekötve, így még mozgás közben kiesett, és végül a roncs alá szorult - csak lábai látszottak ki.

Három utastársa használta a biztonsági övet, így nekik nem esett komolyabb bajuk. A bajba jutott férfi segítségére arra járók siettek és együtt próbálták leemelni róla az autót, ám nem jártak sikerrel. Még a kerékcseréhez használatos emelővel is próbálkoztak, de az a laza talajba besüppedve szintén nem ért semmit.

Végül puszta kézzel kezdték kiásni alóla, ilyen módon tudták kiszabadítani a sofőrt. Ekkor már a mentők is a helyszínre értek és megkezdték a férfi ellátását.

Mint kiderült, mindkét lába sérült, ezért mentőhelikopterrel a kecskeméti kórházba szállították. A három utas csak könnyebb sérüléseket szenvedett, ám megfigyelésre őket is bevitték Kiskunhalasra.

Az ősz beköszöntével a változékony időjárás esetenként kiszámíthatatlan útviszonyokat okoz, nem győzzük eléggé hangsúlyozni a körülményeknek megfelelő vezetési stílus megválasztását. Legutóbb egy friss jogsis hitte magát autóversenyzőnek egy Mercedes-AMG volánja mögött, szerencsére neki és mellette ülő édesapjának nem esett baja.