2023. május 25. | 09:05

Egy férfinak nem tetszett, hogy mindent felvesznek a környékén.

Egy ember jóvoltából ismét híres lehet az interneten Magyarország, hiszen a globális vállalat, a Google egyik járművének esett neki. Egészen pontosan a techóriás egyik kamerás autóját találta meg.

Ezekkel a járművekkel mennek körbe a világban és készítenek utcaképeket. Ezekből rakják össze a Google Maps egészen hasznos kiegészítő funkcióját, a Google Street View-t.

Ez azt teszi lehetővé, hogy akár a képernyő mögött ülve is bebarangolhassunk bizonyos helyeket. Ez viszont nem tetszett egy férfinak, amikor Balatonőszödön nekiment egy ilyen kamerásautónak.

Még május 22-én, a délelőtti órákban haladt az autó a településen és ekkor jött a férfi. Nem tetszett neki, hogy a kamerás autó képeket rögzít a környékről, ennek hangot adott.

Először kérdőre vonta az autó sofőrjét, mintha ő bármiről is tehetne. Ezek után pedig a kezében lévő vasvillával megrongálta a kamerarendszert az autó tetején.

Az autó sofőrje értesítette a rendőröket, akik elfogták az agresszív férfit. A kamerák sajnos tönkrementek, javításuk vagy cseréjük pedig valószínűleg nem lesz olcsó. Az 51 éves vasvillás rongálót a rendőrök előállították. A helyi kapitányságon rongálás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A Google egyébként komolyan veszi a személyes adatok védelmét. Miután a felvételek elkészülnek, utómunkával minden arcot és rendszámot elhomályosítanak, így senki sem lesz felismerhető. Sőt, kérésre még a házadat is kitakarják az utcaképről.

Depositphotos