2023. augusztus 30. | 14:20

A közvetítésből sokan arra következtettek, hogy közben ő vezette az autót, a rendőrség mégsem indít eljárást.

Nemrég élő közvetítést tartott Elon Musk, ám közben egy Teslát vezetett. A műsor az X nevű platformon zajlott, amelyet korábban Twitterként ismerhettünk, mielőtt Musk átnevezte.

Miután több követője számára is világossá vált, hogy vezetés közben élőzött, tehát telefonozott, elég vegyes hangok kezdték elérni. Főleg, hogy az autó önvezető funkcióját is kikapcsolta, hiszen az rászólt volna a telefonozásért.

Egy ilyen manőverért minimum pénzbírság jár, de esélyes akár komolyabb büntetés is. Ráadásul az egészet több millióan látták, és ennek ellenére mégsem biztos, hogy bármilyen retorzió éri a Tesla vezért.

A helyi rendőrség ugyanis úgy döntött, hogy nem indítanak eljárást Musk ellen. Azt elismerték, hogy megsértette Kalifornia állam törvényeit és ha egy járőr elkapja, akkor komoly büntetéssel nézhetett volna szembe.

De hozzátették, hogy egy ilyen ügy gyakran elég kényes lehet, ha nem kapják rajta az illetőt. A rendőrnek képesnek kell lennie azonosítani a személyt, az általa vezetett járművet és a bíróságon is bizonyítania kell amit személyesen észlelt - jelen esetben, hogy látta a telefont Musk kezében.

Itt ez nem történt meg, így esélyes, hogy a milliárdos megússza az egész esetet. Pedig nem ez az első azon a környéken, hogy ilyen eset történik, két évvel ezelőtt Ohio állam egyik törvényhozója lépett be videókonferenciára vezetés közben.

A vezetés közbeni telefonozás egyébként elég potenciális veszélyforrás a közúti balesetekhez. Egy pillanatnyi figyelmetlenség elég ahhoz, hogy baleset történjen, egy telefon pedig időnként egy pillanatnál többet követel meg.

Britta Pederson/ Pool/ Getty Images