2023. május 24. | 13:33

A baleset során az érkező vonat rendesen lecsiszolta a figyelmetlen sofőr autóját.

Egy számozatlan úton történt baleset május 22-én a délutáni órákban, Győrben. Egy autós hajtott a sínekre pickupjával. Valahogyan nem vette észre, hogy éppen akkor érkezik egy elég termetes, több tonnás vonat.

Bár az átjáró nincs felszerelve se fényjelző készülékkel, se sorompóval, Andráskereszt van kihelyezve. Tehát minden csak a 71 éves sofőr odafigyelésén múlt, ez viszont sajnos hiányos volt. A vonat rendesen elvitte a pickup elejét mire meg tudott állni.

A balesetben szerencsére csak anyagi kár keletkezett. Senki sem sérült meg sem a vonaton, sem az autóban. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja. Végeredményben vélhetően az autó vezetőjét fogják kihozni vétkesnek, hiszen a vonatnak elsőbbsége volt.

Magyarországon egyébként súlyos probléma, hogy autósok a vonat elé hajtanak. Még áprilisban emeltek vádat azellen a sofőr ellen, aki a sorompót letörve hajtott a sínekre Balassagyarmaton.

Év elején egy olyan eset is történt, hogy egymás után két kamionos is letörte a sorompót ugyanabban a vasúti átjáróban. A 42-es főúton a MÁV munkatársai éppen javították az első letört sorompót, miközben a szemük láttára a másikon is átrongyolt egy teherautó.

Korábban ezzel részletesen foglalkoztunk egy videóban is.

Police.hu