Ilyen volt a 2019-es FritzenFest – GALÉRIA

Közzétéve:
2019-04-15, 11:35

Eseménydúsra sikeredett a német autók nagytalálkozója

Szerencsére az időjárás kegyes volt ezen a szombati napon, a borongós reggel ellenére helyenként a nap is kisütött, így ideális idő kerekedett egy szabadtéri rendezvényhez. A magyarok sok mindenhez értenek, túl azon, hogy a tízmillió szövetségi kapitány országa ez, a közösségépítésben és az autóbuzulásban is jók vagyunk. Következzen az idei FritzenFest rövid összefoglalója!

BMW 740i hátulról a FritzenFest német autós találkozón

A Tököli Reptéren április második szombatján a német autógyártás szerelmesei gyűltek össze, hogy egy kellemes napot töltsenek el egymás verdái mellett beszélgetve. A magyar BMW-klub hivatalosan is kivonult, így a propelleres bajor márka modelljeiből kifejezetten sokat lehetett látni. Volt itt szép állapotú E30, de egészen új ötösök is. Aztán jöttek az Opelek, szintén egészen egyedi darabokkal, a tuningolt és a gyári állapotú modellek is szép számmal jelen voltak. A Mercedes típusaiból sem volt hiány, látszott, hogy mindenki nagy becsben tartja szeretett járgányát. Szintén sok Volkswagen volt kint, a Golftól a Passaton át a Sciroccóig számos érdekességet lehetett látni.

A német autós találkozóval párhuzamosan Drift Kings futamok is folytak, jobbnál jobb pilóták tüntettek el rengeteg garnitúra abroncsot. A gumifüst szerelmesei órákig gyönyörködhettek abban, ahogyan szépen rajzolják az íveket a driftre épített vasakkal. A reptér egy másik pontján gyorsulási verseny zajlott, a legkülönfélébb járgányok mérték össze tudásutak, ráadásul motorok is rajthoz álltak.

BMW drift elölről

Természetesen a játékos programok sem maradtak el, ahogyan a több kategóriában megrendezett szépségverseny sem. Idén Classic, Retro, Disco, Young, Neu, Echte, Tuning, Felgen és Dízel kategóriában választották ki a legszebb autókat, valamint egy közönségdíjas német járműcsodát is kihirdettek.

Jó látni, hogy ennyien szeretik az effajta közösségi életet, hiszen ezeken az autós rendezvényeken rengeteg új embert lehet megismerni, a márkatársaktól pedig hasznos tapasztalatokat lehet begyűjteni. Az is örömteli, hogy sok gyerek is volt a látogatók közt, így az autófanatikusok utánpótlása is biztosítottnak látszik. Kíváncsian várom a jövő évi találkozót, mely feltehetően ennél is nagyobb lesz.

Kapcsolódó írások

Volkswagen Jetta tuning elölről
2019. április 11.
2019-ben sem maradhat el a német autók nagytalálkozója
2018-as Suzuki Vitara elölről
2018. október 23.
Több jeles magyar képviselője is volt az autóiparnak világszerte az idők során, mára pedig számos nagyvállalat van jelen az ország különböző térségeiben.
A 8 legszebb hangú V12
2019. február 18.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
Hétvégi autós programajánló 09.16-17.
2017. szeptember 15.
Még tart a jó idő, ne maradjatok otthon hétvégén se, ha csodálatos autókat nézegethettek a ragyogó kora őszi napsütésben Budapesten és Hatvanban