Megindultak a lovak, elstartolt a TRACKWOOD

Közzétéve:
2019-08-24, 09:20

Na meg én is ide értem Máriapócsra, Európa egyik legnagyobb drift versenyére

TRACKWOOD 2019 driftelő versenyautók Máriapócson

Tegnap, azaz 2019.08.23-án hivatalosan is megnyitotta kapuit a TRACKWOOD, Európa egyik legnagyobb drift versenye, ami nem mellesleg a drifting.hu 100. rendezvénye ezért jubileumi ünneplés vár még a közönségre este, egy nagyon finomnak ígérkező torta kíséretében.

A mai nap az edzésről és a versenyzők, a versenyautók végső felkészítéséről szólt, de izgalomban nem volt természetesen hiány ma sem. 12 körül sikerült is ideérnem Budapestről Máriapócsra, átvettem a szállásom Nyírbátoron, és már tepertem is ki a Rabócsi Ringre. Pontosan tudtam mire készüljek, így nem ért nagy meglepetés, amikor belépve azonnal több száz üvöltő lóerőt és égig érő füst tornyot láttam. Megcsapott a gumiszag, és már tudtam is, haza értem.

Amíg a Nap fenn ragyogott az égen, a street és a semi-pro kategória, azaz a Pro2 edzett és készült a holnapi nagy napra. Természetesen a pro kategóriások is kaptak időt, nem mellesleg mivel az ő döntőjük éjszakába nyúlik lehetőséget éjszakai edzésre is, bár technikai probléma miatt ideje korán kellett befejezni. Ez egy nagyon jó ötlet volt a szervezők részéről, hiszen valamennyire feltudnak készülni a különleges körülményekre a versenyzők. Tavaly éjjel esett az eső, remélem idén nem fog, ugyanis a közel 1000 lóerős autók már nem igen szeretik a nyálkás gumizott aszfaltcsíkot.

Az edzés napon egyetlen nagyobb crasht láttam a saját szememmel, amikor is Ládi Attila egy Mk IV Suprát tett fel a falra, tőlem néhány méterre. Az autónak nagyobb baja csak látszólag lett, a szerelő csapat helyre is vágta a kocsit estére, úgy fest itt nincs lehetetlen. A kocsiban egyébként egy 3UZFE motor van egy akkora turbóval, mint egy teve. Szóval nagy. Tényleg.

Vígh Csaba Nissan S14A versenyautó a TRACKWOOD-on

Egy gyors vacsora után visszatértünk a pályára és érkeztek az esemény további kiegészítői, nevezetesen egy 100. Drifting.hu versenyt ünneplő torta, és minden hím álma, a rúd és karika és tűzzel táncoló lányok, akikkel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, a srácok azt kérték írjam le őket. De részletesen! :D Egy szóval itt tényleg fesztivál van, és ha a reggeli szertartásod közben bele akadsz a cikkembe, nincs programod mára, akkor cipőt fel, kocsiba be, ablakot le, könyököt ki… És gyere a TRACKWOOD-ra!

Az első edzés napon nem egy interjú is készült a versenyzőkkel, melyeket a következő linken megtekinthetsz:

https://www.facebook.com/events/2185000371519207/?active_tab=discussion

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Vígh Csaba Nissan S14 Koukija driftelés közben a TRACKWOOD-on
2019. szeptember 08.
Máriapócson nagy buli volt idén is, a Drifting.hu ismét életre hívta a TRACKWOOD-ot és nem csalódtam.
Trackwood és MX-5 Találkozó vár a hétvégén
2018. augusztus 22.
Lassan vége az augusztusnak, de még mindig nem maradsz autós programok nélkül. Máriapócson egy elég komoly drift bajnokság, míg Kunmadarason MX-5 találkozó vár rád.

További hírek