Várható hazai autós események 2019-ben

Közzétéve:
2018-12-20, 11:57

Hamarosan véget ér 2018, így ideje a jövő évre előre tekinteni versenyek és rendezvények tekintetében. A lista szubjektív, a szerkesztőségben lévők ezeket emelték ki, már amit tudni lehet előre.

AMTS 2019

2019. március 22-24 

Az autós szezon rendszerint az Auto Mobil és Tuning Show-val kezdődik, immár több, mint egy évtizede. Ahogy eddig úgy jövőre is rengeteg színvonalas és igényes nemzetközi kiállítót várnak a szervezők. Természetesen koncepció autók is érkeznek és importőrök is kiállítják a legújabb sport-, luxus-, vagy versenymodelljeiket. A kültéri részen pedig drift és offroad járművekben gyönyörködhetsz. A 2018-as AMTS-ről készült galériájából te is kedvet kaphatsz a márciusi rendezvényre.

Drift King International Series

2019. április 13-14

A King of Europe új néven érkezik Magyarországra 2019-ben, ez még érdekesebbé teszi az évek óta hihetetlen technikákat felvonultató, színvonalas mezőnyt. 2005-ben volt az első verseny Európa legjobbjainak. 2019-ben a 15. évad veszi majd kezdetét és világbajnoksági rangra emelkedik, ez az oka a névváltoztatásnak.

WTCR

2019. április 26-28

A 2018-ban életre hívott túraautó-világkupa (amely a világbajnokság és a TCR fúziójából született) a magyar versenyzők miatt hatalmas népszerűségnek örvend, a pilóták szeretik a Hungaroringet a lehengerlő atmoszférája miatt. Az Alapjárat az első WTCR versenyen is jelen volt a mogyoródi pályán.

Michelisz Norbert autója oldalról fotózva

Nagy Futam VII.

2019. május 1.

Szokásosan május 1-jén rendezik majd Nagy Futamot, amely már a hetedik lesz a sorban. A belvárosban Formula 1-es technikák mellett, rali- és túraautók, versenymotorok és versenykamionok száguldoznak majd a kijelölt szakaszon. Rendszerint aktív F1-es pilóták színesítik a rendezvényt. 

Concours d’Elegance

2019. május 3-5.

A világ számos országának különlegesen szép helyszínein rendeznek oldtimer szépségversenyeket. Ehhez a zárt körhöz tartozik a gyönyörű Balatonfüred is. Hagyományt teremtve immár hatodik alkalommal rendezi meg a város a Concours d’Elegance-t.

Lóerők éjszakája

június 15.

Minden évben hatalmas élmény a versenyzőknek és a nézőknek egyaránt az éjszakai drift. Emellett van pár forduló a drifterek naptárjában, de a hegyi verseny és ez a legérdekesebb állomás, legalább is számomra. 

Kamion Eb

2019. június 22-23.

A kamionversenyzés nagy népszerűségnek örvend Magyarországon, köszönhető ez Kiss Norbert, valamint az OXXO Hungary Truck Racing Team eredményes szereplésének az Európa-bajnokságban. A sorozat lehetőséget biztosít arra, hogy a nézők testközelből szemlélhessék a versenyzésre épített egyedi kamionokat a paddock területén. a versenynaptár harmadik állomása lesz a Hungaroring, ahova 2019-ben is rekordszámú nézőt várnak a szervezők.

Az OXXO Hungary Truck Racing Team kamionja oldalról fotózva

Hungaroring Classic 

2019. július 12-14

A Hungaroring Classic mezőnye 2017-ben látogatott először a Hungaroringre, azt a hétvégét szerintem senki nem felejti el. A klasszikus autóknak köszönhetően ez egy igazi időutazás volt a kilátogató rengeteg embernek. Idén sajnos kimaradt, de 2019-ben visszatérnek a mogyoródi aszfaltcsíkra a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói és azok pilótái.

Formula 1 

2019. augusztus 2-4.

A Formula 1 a világ legnépszerűbb, legnagyszabásúbb és legprofibb gyorsasági autós sorozata, amelyet tízmilliók követnek hétről hétre a televízióban, sztárjai elképesztő népszerűségnek örvendenek világszerte. A sorozat immár 33 éve folyamatosan visszatér a Hungaroringre, ezzel pályánk a harmadik azon versenyek sorában (a legendás Monte-Carlo és Monza után), amelyek megszakítás nélkül rendeznek futamot a világbajnoki sorozatban, s ez igazán nagy büszkeség.

Trackwood

2019. augusztus 23-24.

A Trackwood Európa egyik legszínvonalasabb és legjobb drift versenyei közé tartozik, amely évek óta ellátogat a RabócsiRingre. Ez nem csupán egy verseny, ez egy fesztivál, ahol hatalmas küzdelmeket és vérre menő csatákat lehet látni. Szóval nem érdemes kihagyni. Adri természetesen ott volt a 2018-as Trackwoodon és hozott is onnan egy jó kis galériát...

driftelő autó füstfelhővel a Trackwoodon, oldalról fotózva

Budapest Autó Show 

(Még nem tudni mikor lesz)

2018-ban hatalmas érdeklődés övezte a rendezvényt. A Millenáris területére három nap alatt 15 ezren látogattak ki, ahol kilenc márka ötven autóját tekinthették meg. A hagyományos kiállításokkal szemben a Budapest Auto Show idején a látogatók nemcsak megtekinthették a B csarnokban elhelyezett modelleket, hanem ki is próbálhatták jelentős részüket. A szervezők a hétvége során a tavalyihoz hasonlóan összesen közel 850 tesztvezetést regisztráltak. 

A fentieken kívül rengeteg program vár egész nyáron országszerte, kezdve a különböző márkatalálkozóktól kezdve a gyorsulási versenyeken át a rali és tereprali szakág versenyekig. Érdemes figyelemmel követni az Alapjáratot jövőre is, mert igyekszünk hírt adni a legérdekesebb rendezvényekről.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Hungaroring

Kapcsolódó írások

 Robert Kubica a Wiliiams boxában oldalról fotózva
2018. november 21.
Robert Kubica a Williams-Mercedes versenyzője lesz 2019-ben a Formula 1-ben.
Kiss Mihály a csapat Porschéja mellett
2018. december 07.
Az Alapjárat 2017-ben már készített vele interjút, azonban azóta eltelt egy szezon és ahogy ismerem Misit, nem otthon ült.

További hírek