2024. január 23. | 16:00

Elavult a vállalatirányítási rendszerünk, de nem tudjuk, mire cseréljük? Jól működik a céges ügymenet, de valahogy mégsem eredményes igazán? Ha látjuk a problémát, de bizonytalanok vagyunk, kutakodjunk a ügyviteli piacon! Nézzünk meg minél több ügyintéző és -szervező programot, vessük össze az előnyöket és a hátrányokat! Semmiképp ne hagyjuk ki a felhőalapú modelleket, mert ezekben van a jövő!

Akkor lehet igazán hatékony a vállalati teljesítmény, ha megfelelő ügyviteli szoftvert használunk! Például a Logzi erp rendszer 47 modullal támogatja a munkafolyamatokat, így fokozva a hatékonyságot. Üzleti és egyedi lehetőségeket egyaránt kínál, így bárki számára ideális választás lehet.

 

Mire kell figyelni a felhőalapú ERP-nél?

A költséghatékony működés, a rugalmasság és skálázhatóság mind a felhőalapú rendszerek előnyei közé sorolhatók. De éppen abból adódóan, hogy egy modern, innovatív technológiáról van szó, a biztonság is kulcskérdés. Ügyelni kell például a személyazonosság kezelésére! Arra, hogy csak a jogosultak kapjanak hozzáférést bizonyos adatokhoz, információkhoz. Ennek érdekében használjunk a vállalatnál erős jelszavakat és többfaktoros hitelesítést is.

Fontos, hogy meg kell felelni a jogszabályi környezetnek! Arra is figyelni kell, hogy a felhasználók adatai és alkalmazásai jól el legyenek szeparálva egymástól. Az adatvédelem pedig kiemelt fontosságú. Egy felhőalapú szoftver szolgáltatónak erre mind időt és energiát kell szánni.

Mivel jár, ha clouddal dolgozunk?

Egyfajta technológiai “boom”-ot is jelent a felhőalapú ügyvitel. Sőt, olyan vállalati átalakulásokat, termékfejlesztéseket indíthat el, amire eddig nem is gondoltunk! Mivel folyamatosan fejlődik, állandó megújulást generál ez a modell, lépést kell tartani vele. Akkor leszünk versenyképesek, ha követni tudjuk. Mit eredményezhet még?

● Gyorsabb és sokkal jobb lesz az információáramlás.

● Szorosabb együttműködést igényel mindenki részéről, és az ügyfélkommunikáció is hatékonyabbá válik.

● A moduláris felépítés következményeként az alkalmazásokat tovább bontja mikroszolgáltatásokra. Ezek külön-külön is módosíthatóak.

● A munkavállalói szerepek is új értelmet kapnak: a csapatmunka és a szaktudás lesz a tevékenységek alapja.

A modulokról röviden

Azért, hogy a gyakorlatban is nyomon követhető legyen, nézzük meg a Logzi ERP rendszerének felépítését! A törzsadatoktól kezdve a készletkezelésen, az értékesítésen és beszerzésen át egészen a pénztárig 47 modul segíti a hatékony munkavégzést. Érdemes az ügyviteli modell demóját is megnézni, hogy még egyértelműbb legyen a teljes folyamat. Weboldalukon a licensz árakat is látjuk, de ha elakadunk, akkor segít az ún. Help Center is.

Bármilyen ügyviteli rendszert használunk, arra ügyeljünk, hogy ne hátráltassa, hanem segítse a mindennapi munkavégzést. Ha olyan típust találtunk, ami rugalmasan testreszabható, az már félsiker! Ha pedig még skálázni is lehet vele, és számos modullal támogatja a munkafolyamatokat, akkor nyert ügyünk van.

Pixabay