szombat - 2023. szeptember 30.
10.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 647 Ft
100 699 Ft
D 678 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hogyan válassz powerbanket?

2023. május 23. | 14:04

A powerbank hasznos kis kütyü: a segítségével bárhol, bármikor töltheted bármelyik eszközödet. Ahhoz azonban, hogy megfelelően ki tudd használni, érdemes jól átgondolni, hogy milyet válassz, ugyanis nagyon sokféle áll rendelkezésre, és ha nem jó típus mellett teszed le a voksodat, akár csalódás is érhet. Segítünk, hogy a helyes döntést hozd meg!

A legfontosabb kérdés: a powerbank kapacitása

Ahhoz, hogy elégedett lehess a választott powerbankkel, elsősorban azt kell átgondolnod, hogy milyen sűrűn és hogyan használnád.

A leggyakoribb probléma, hogy a vásárlók túl kis kapacitású powerbanket választanak, mert ezek rendszerint olcsóbbak, a használat során azonban kevésnek bizonyul, amit az eszköz tud. A kisebb powerbankek leginkább arra jók, hogy ha hirtelen kell valahol töltés, gyorsan fel tudd nagyjából tölteni a telefonodat, egy hosszabb úton nem fognak kiszolgálni, és több eszközt sem fogsz tudni velük feltölteni.

Kevésbé jelent gondot, ha fölöslegesen nagy a powerbank kapacitása, itt igazából csak annyi a „kockázat”, hogy nem fogod tudni ezt kihasználni, fölöslegesen veszed meg a drágább eszközt.

A kimenetek száma

A kapacitáshoz kapcsolódik, hogy egyszerre hány eszköz töltésére alkalmas a power bank. Vannak olyanok, amik csak eszközt tudnak egyszerre tölteni, de a legtöbb powerbankbe több is csatlakoztatható – gondold át alaposan, nálad milyen jellegű használat lenne jellemző!

 

Mennyi idő alatt tölti fel az eszközt?

Szintén lényeges kérdés, hogy a kiszemelt power bank mennyi idő alatt tölti fel az eszközeidet. vannak gyengébb teljesítményűek, amikre sokat kell várni, órákig töltenek. A legtöbb azonban ma már tudja a gyorstöltést, vagyis 1 órán belül fullra tölt gyakorlatilag bármilyen eszközt. Ha nem szeretnél sokat várni a töltésre, és fontos számodra a gyorsaság, akkor ez a szempont mindenképp legyen a listádon!

A powerbank mérete

Kár tagadni, hogy a powerbank mérete nagyon fontos tényező. Bár egyik sem kifejezetten nagy, hiszen éppen a mobilitása a lényege, azért vannak kicsit kisebbek vagy nagyobbak. Főleg egy nem túl méretes női táskában nagyon nem mindegy, mekkora van, hiszen nem ártana, ha más is elférne mellette.

Nem mindenkinek való a BMW-vel driftelés - VIDEÓ Káromkodó papagájt mentett a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!