2024. február 15. | 20:14

Ajándékcsomagoláshoz, díszítéshez, dekoráláshoz szinte elengedhetetlen a szatén szalag. Legyen szó egyszerű, letisztult megjelenésről vagy látványos dizájnról, mindig kitűnő választás. Kifejezetten elegáns stílust is el tudunk érni a segítségével, a széles szín-, minta- és méretkínálatnak köszönhetően pedig bármilyen projekthez találhatunk tökéletes darabokat.

A szatén szalagok sokoldalú dekorációs elemek, amelyeket széles körben használhatunk. Eleganciájuknak köszönhetően kiemelnek mindenféle díszítést, csomagolást, hatékonyan és esztétikusan dobják fel az összképet.

Mi is tulajdonképpen a szatén szalag?

A szatén szalag Kínából származik, kezdetben csak a gazdagok kiváltsága volt, mivel drága selyemből készült, de napjainkban már kaphatók olcsóbb kivitelek. A Valex Decor Kft poliészterből készült szatén szalagokat forgalmaz széles választékban kereskedők és virágkötészetek számára. Ezek ugyanolyan gyönyörűek, viszont jóval olcsóbbak, mint a selyem változat.

Ez tulajdonképpen egy olyan dekorációs szalag, amelynek az egyik oldala fényes, míg a másik matt felületű. Ez az eltérés a tükröződésben a szövésnek köszönhető, ami miatt kifejezetten kellemes a hatása.

Milyen típusai vannak?

A szatén szalagok eltérő szélességben kaphatók, a kisebb felületeken általában a vékonyabbakat használjuk, nagyobbakon jól mutatnak a szélesebb szalagok. Léteznek egyszínűek és mintásak, de találkozhatunk feliratos típusokkal is.

Az egyszínűek a klasszikus eleganciát képviselik, ezért rangos eseményeken, esküvőkön is kitűnően megállják a helyüket a dekorációban. Használhatjuk kézműveskedéshez, ajándékcsomagoláshoz is.

A mintás szalagok egyediséget és extra stílust kölcsönöznek a díszítésnek. Remekül alkalmazhatók tematikus eseményeken, ünnepi alkalmakon vagy bármilyen közegben, ahol a minta kiemelése a fontos.

A feliratosak értelemszerűen a szöveg függvényében használatosak. Nagyon elterjedt a koszorúkon a “Nyugodj békében”, a “Nem felejtünk” vagy az “Emléked örök” felirat. De találkozhatunk “Boldog születésnapot” szöveggel is szatén szalagon, illetve sokféle köszöntéssel, amelyekből következik a felhasználásuk is.

 

A szatén szalagok alkalmazása

A dekoráció és a díszítés ma már szinte nem létezik szatén szalagok nélkül. Előszeretettel alkalmazzák székdekoráció, illetve asztali díszítés során, de egy ünnepi helyszín hátterében gyakorlatilag bárhol bevethető.

Az ajándékok még különlegesebbé válnak, ha át vannak kötve ilyen gyönyörű masnikkal. Nincs ez másként a virágok esetében sem, azokhoz is kiváló társ lehet egy színben harmonizáló szatén szalag.

A “csináld magad” projektek nagyon elterjedtek manapság. Sokan szeretnek saját kezűleg készíteni különböző díszeket, tárgyakat, akár ajándékba is. Ezekhez is ideális választás a szatén szalag, ha az elegancia kiemelése a meghatározó.

Ha mindez nem lenne elég, akkor akár ruhakiegészítőként is igénybe vehetjük ezeknek a fényűző, csodálatos szalagoknak a kiváló adottságait.