Nemsokára, a Detroiti Autószalonon bemutatják a Lexus RC F Track Editiont, amihez a Lexus most megjelentettet egy kis videót, milyen is lesz az autó hangja. Túl sokat nem látni mondjuk az RC F Track Editionből az alig 13 másodperces videón, maximum a hátsó felére vethetsz egy pillantást, de nem is ez a legjobb része a videónak.

Ahogy azt már korábban írtam a Lexus RC F új változatáról, a Track edition egy teljesen pályára orientált gép lesz. És ezt a videó is megerősíteni látszik. A kínálatban a második legerősebb Lexusként lesz nyilvántartva, a Nürburgring-csomaggal ellátott 562 lóerős LFA után.

A Track Edition nem lesz egy túl elterjedt darab, ahogy azt Robert Carter, a Toyota értékesítéséért felelős alelnöke azt mondta:

„…nagyon, nagyon limitált gyártású lesz.”

Természetesen egy ilyen pályagépnél már ott használnak karbonszálas elemeket, ahol csak tudnak, így a kisebb súly miatt biztos, hogy jobban gyorsul majd és veszi a kanyarokat, mint az alap RC F – a kérdés csak az, hogy mégis mennyivel?

Az RC F Track Editionben egy 5.0 literes szívó V8-as motor fog szolgálni, 467 lóerővel, de akár az is elképzelhető, hogy még ezt is egy kicsit feljebb peckelik. Ami igazán megdöbbentő, hogy a 2019-ben, amikor minden motorhoz környezetvédelmi- és teljesítményszempontok miatt turbósítanak, a Lexus képes előállni egy hatalmas szívómotorral.

De pont ez lehet a vonzereje, hogy aki a XXI. században még mindig a morgó, szívó V8-asokat keresi, nem túl sok választási lehetősége van.

Ha még mindig oda vagy a szívó V8-akért, érdemes lesz figyelned az autós híreket, ugyanis 2019. január 14-én hétfőn rántják le a leplet az RC F Track Editionről, ami biztos nem fog csalódást okozni. Carter ígért még egy meglepetést is a Detroiti Autószalonra, de bővebb infót nem árult el, mi is lesz az a meglepetés. Kíváncsi vagyok!

De elég volt a duma, itt van 13 másodpercbe belesűrítve, amit a Lexus meg akar mutatni neked az RC F Track Editionből: