A második legerősebb Lexus érkezik az RC F Track Editionnel

Közzétéve:
2018-12-11, 11:50

Nagyon erős pályagép készül a Lexusnál, ami már biztos, hogy 460 lóerőnél is többet tud majd

A Toyota a Detroiti Autószalonon fogja bemutatni a hamvaiból feltámadó Suprát, amit aki csak egy kicsit is konyít az autók világához, minimum érdeklődéssel fogadja. Hanem a Toyota luxusmárkája se maradhat ki az erős autók kiadásából, így Detroitba ők is lelepleznek egy új modellt, a pályára szánt Lexus RC F Track Editiont. A nevével ellentétben ez nem egy kérhető külön csomag lesz az RC F-hez, hanem egy külön fejlesztés.

Lexus RC F 5.0 liter V8

„Az LFA kivételével ez a leggyorsabb, legerősebb modell, amit valaha építettünk.” - mondta Robert Carter ügyvezető alelnök.

Elmondása az RC F Track Edition „nagyon, nagyon limitált példányszámban” fog készülni. Hogy mire lesz képes, még nem tudni, de az LFA Nürburgring-csomagjának 562 lóerejénél nyilván kevesebb, de szerintem senki nem fog arra panaszkodni, hogy gyengére sikerült. A jelenlegi RC F 467 lóerővel gazdálkodik és ami talán a XXI. században meglepő: szívó motorral. Downsizing ide vagy oda, a Lexusnál úgy gondolták, maradnak a bevált receptnél és egy 5 literes V8-ast tettek a motortérbe.

Lexus RC F sportkupé

Hogy ez mire elég? 4,3 másodperces gyorsulásra 0-ról 100-ra, ami nem is olyan rossz, tekintve, hogy 2015-ös megjelenése óta nem volt frissítve a modell. Hozzánk még nem került az RC F-ből tesztelésre, de kivétel nélkül ódákat zengenek a vezethetőségéről, egyetlen negatív pontnak az autó súlyát tartják, ami visszatartja attól, hogy teljesen kibontakoztathassa a képességeit.

Egyetlen képet adtak ki a bemutatásra váró RC F Track Editionről, azon se látszik sok, csupán egy karbonszálas hátsó szárny, rajta az F-jelzéssel. Hogy csak ennyi látszik a képen, köze lehet hozzá, hogy a Toyota hatalmas befektetéseket eszközölt a szénszálas elemek gyártására.

Lexus RC F Track Edition szénszálas spoiler

Carterék még elhintették, lesz még egy meglepetésük a Detroiti Autószalonra. De hogy mi, azt egyelőre homály fedi. Mindenesetre már csak az RC F Track Edition miatt is érdemes lesz figyelni, január 14-én mit mutatnak be a Lexus standjánál Detroitban.

Forrás:

További autós hírek

Nagyjából 100 mérföld/h (kb: 160km/h) sebességgel ütközött egymásnak egy Nissan Gtr és egy Tesla Model X a Floridai Hallandale Beac-…

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. január 25-én éjjel az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán állítottak meg…

Az útviszonyoknak megfelelő vezetést soha ne hagyjuk figyelmen kívül különben könnyen megtörténhet a baj és bizony, ha nem tudjuk profin…

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül kétszáz négyzetméteres épület és benne hét személyautó vasárnap este a Budapest 21. kerületében a II.…

Vissza a jövőbe-rajongók figyelem: már nem üresben vesztegel a film ikonikus időgépének kerekeket adó autó, a Delorian DMC-12-es  – írja…

Kapcsolódó írások

2019. november 23.
2021-től kerülhet európai és USA piacra a Lexus első villanyosa, az UX 300e.
Nissan Silvia CSP311
2019. szeptember 01.
A Silvia vérvonala egészen 1964-ig nyúlik vissza, a korai generációkról azonban a legtöbben megfeledkeznek. A driftkirály egykoron még a raliban brillírozott!
Megjártuk a Budapesti Auto Show-t! - GALÉRIA
2017. október 27.
Az ötödik alkalommal megrendezett cégautó konferencia idén magával hozta többek között a Peugeot, BMW, Opel és a Nissan modelljeit is. De vajon mit tartogatott még a seregszemle?
Lexusban érkezik a Fekete Párduc
2018. január 26.
Egy Lexus LS500 F SPORT-tal száguldozik a Marvel Studio új hőse, a Fekete Párduc.