Milliárdosok, akik szerény autót hajtanak

Közzétéve:
2018-03-12, 12:45

Attól, hogy valaki milliárdos, egyáltalán nem biztos, hogy luxusautóval jár. Íme néhány nagyon gazdag ember, aki igazán szerény járgányt hajt

Sok milliárdos nehéz sorból küzdötte fel magát, a meggazdagodáshoz vezető úton pedig számos helyes pénzügyi döntést kellett meghozniuk. Ilyen döntés lehet az is, hogy valaki nem vásárol magának luxusautót, még akkor sem, ha egyébként telne rá.

Warren Buffet – Cadillac XTS

A Berkshire Hathaway elnök-vezérigazgatója egyébként is takarékosságáról híres, reggelire például egyszerűen nem hajlandó 3,17 dollárnál, forintban számolva alig 800 forintnál többet költeni. Buffet ugyanabban a házban él, amit még 1958-ban vásárolt meg 31 500 dollárért (nincs 8 millió forint), igaz, ennek értékét most nagyjából 260 ezer dollárra (65 millió forintra) taksálják. Bár a közhiedelem szerint a gazdagok autói súlyos összegekbe kerülnek, ez nem minden esetben van így. Ezt igazolja Warren Buffet esete is, aki autóra sem szórja a pénzt, pedig igazán megtehetné, 2006-os Cadillac DTS-ét például 2014-ben cserélte le egy Cadillac XTS-re, ami listaáron nagyjából 45 ezer dolláros (11,5 millió forintos) kiadást jelentett.

Cadillac XTS
Cadillac XTS

Saját bevallása szerint csak azért vett új autót, mert lánya szerint a régi DTS már nagyon „ciki” volt. A milliárdos egyébként nagyon praktikus választ adott arra a kérdésre, hogy miért nem cseréli le autóit gyakrabban:

„Évente mindössze 3500 mérföldet (kevesebb mint 5633 km) vezetek, így nincs miért új autót vennem.”

Mark Zuckerberg – Acura TSX

A világ egyik leggazdagabb embere, a Facebook alapítója és társtulajdonosa jelenleg is egy Acura TSX autóval jár, amit nagyjából 30 ezer dollárért (7,5 millió forint) vehetett. Újabb eklatáns példa, hogy a milliárdosok autói nem feltétlenül kerülnek egy vagyonba.

Acura TSX
Acura TSX

Saját elmondása szerint azért választotta ezt a kocsit, mert „biztonságos, kényelmes és nem hivalkodó”.

Alice Walton - Ford F-150

Az amerikai Walmart áruházlánc örökösnője ott van a világ legtehetősebb női között, ám a mai napig egy 2006-os Ford F-150 King Ranch-ot hajt, ami nagyjából 40 ezer dollárt (10 millió forintot) érhet.

Ford F-150
Ford F-150

Érdekes, hogy Alice édesapja, az áruházláncot megalapító Sam Walton is ennek a modellnek egy régebbi, 1979-es kiadását vezette egészen 1992-ben bekövetkezett haláláig.

Ingvar Kamprad – Volvo GL

A svéd Ikea alapítója ugyancsak arról ismert, hogy komolyan fogához veri a garast. Ezért nem is annyira meglepő, hogy a 91 éves üzletember két évtizeden át egy 1993-as Volvo GL-t hajtott.

Volvo 240 GL
Volvo GL

Az azóta már elhunyt, élete végéig nagyon aktív üzletember csak azért nem ült volán mögé az utolsó éveiben, mert valaki azt mondta neki egyszer, hogy veszélyesen vezet.

Steve Ballmer – Ford Fusion Hybrid

A Los Angeles Clippers csapat tulajdonosa, a Microsoft informatikai óriás korábbi vezérigazgatója egész életében büszke volt arra, hogy Fordja van, ugyanis édesapja egykor vezető beosztásban dolgozott az autógyártónál.

Ford Fusion Hybrid
Ford Fusion Hybrid

Mostani autója egy Ford Fusion Hybrid, ami legfeljebb azért különleges, mert 2009-ben Alan Mullay, a Ford vezérigazgatója személyesen szállította azt le neki. Az autó eredeti ára nagyjából 28 ezer dollár (7 millió forint) lehetett.

Forrás:

További autós hírek

Akár 1,6 millió forintra is megbüntethetik azt, aki megfelelő téli abroncs nélkül indul síelni, de a hóláncra is nagyon figyelnek…

Ugyanis a Balatonfűzfőt, Balatonakarattyát és Balatonkenesét elkerülő, 2,4 kilométer hosszú, 2×1 sávos új út elkészült. A csomópont új gyűjtő- és…

Kb 1 órája súlyos, kamiont érintő baleset történt az M0-áson, az M7 felől, az M5 irányába, Diósd előtt. Aki teheti…

Rosszul lett egy sofőr Floridában, az irányítás nélkül maradt Toyota hatalmasat repült. – szúrta ki a videót az origo. A…

Olvasónk, Csaba írt nekünk egy esetről, ami még november közepén történt az M0-ás autóút jobb pályáján, a 60-as km. után.…

Kapcsolódó írások

Porsche Carrera GT
2019. szeptember 28.
Ezekkel a vasakkal járnak a techvállalatok alapítói és vezetői.
Ford F-150 Hoonitruck driftautó
2019. január 30.
Amikor a hagyományos technológia már nem elég, Ken Blockék a 3D nyomtatást vették igénybe
7 autó, ami könnyebb, mint a Tesla Model S P100D
2017. október 10.
A Tesla Model S P100D bizony nem egy könnyű autó, bár gyorsabban lehet katapultálni 100 km/h-ra, mint hogy kimondanád: Ludicrious mód