szombat - 2023. március 25.
11.5 °C
közepes eső
alapjarat.hu logo
95 607 Ft
100 652 Ft
D 605 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A Volvo elektromos autókat fog gyártani Kínában

2017. április 21. | 10:32

A Volvo egyelőre meg nem nevezett típusát Kínában fogják gyártani és 2019-től lehet majd megvásárolni, jelentették be a Shanghai Autószalonon

A teljesen új modell a Volvo a kisebb modellek CMA platformjára fog épülni. A tervek szerint az értékesítés 2019-ben fog kezdődni, és Kínából fogják világszinten exportálni az autót, nyilatkozta április 19-én a Volvo.
A képen egy Volvo XC90 látható töltés közben, de a Volvo még nem mondott semmit a tervezett új elektromos típusok neveiről, specifikációikról

Hogy az első elektromos autójukat Kínában gyártja a Volvo nagyban hozzájárult, hogy Kína egyre nagyobb szerepet játszik mind a hagyományos, mind az elektromos autók gyártásában.
„A Volvo Cars teljes mellszélességgel támogatja a kínai kormány törekvését a tisztább levegőért, ahogy az a legutóbbi ötéves tervükben szerepel. Ez tökéletesen beleillik a Volvo értékrendjébe a természetvédelemmel, minőséggel és biztonsággal kapcsolatban.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója. „Mi hisszük, hogy az elektromos autók a válasz a fenntartható közlekedésért.”
Kína a világ legnagyobb értékesítési piaca az elektromos autók terén és ambíciózus céljaik vannak az elektromos- és plug-in hibrid autók számának növelésére, hogy ezzel is tisztábbá tegyék a nagyvárosaik levegőjét. A Volvo 2025-ig egymillió elektromos- és plug-in hibrid autót tervez eladni, és egy teljesen elektromos autót terveznek az SPA platformra. Természetesen minden teljesen elektromos modelljük elérhető lesz plug-in hibrid változatban is.
Az SPA és a CMA platform, amire az új elektromos- és plug-in hibrid autóit tervezi a Volvo

A Volvo jelenleg 3 gyárral rendelkezik Kínában, a daqingi a 90-es szériát gyártja, a csengdui a 60-as szériát, míg a luqiaoi a márka 40-es szériájáért felel. Forrás:
  • Volvo
A Lotus bemutatta az eddigi legdurvább Exiget 6 kínai másolat a Shanghai Autószalonról

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!