A teljesen új modell a Volvo a kisebb modellek CMA platformjára fog épülni. A tervek szerint az értékesítés 2019-ben fog kezdődni, és Kínából fogják világszinten exportálni az autót, nyilatkozta április 19-én a Volvo.


A képen egy Volvo XC90 látható töltés közben, de a Volvo még nem mondott semmit a tervezett új elektromos típusok neveiről, specifikációikról

Hogy az első elektromos autójukat Kínában gyártja a Volvo nagyban hozzájárult, hogy Kína egyre nagyobb szerepet játszik mind a hagyományos, mind az elektromos autók gyártásában.

„A Volvo Cars teljes mellszélességgel támogatja a kínai kormány törekvését a tisztább levegőért, ahogy az a legutóbbi ötéves tervükben szerepel. Ez tökéletesen beleillik a Volvo értékrendjébe a természetvédelemmel, minőséggel és biztonsággal kapcsolatban.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo vezérigazgatója.

„Mi hisszük, hogy az elektromos autók a válasz a fenntartható közlekedésért.”

Kína a világ legnagyobb értékesítési piaca az elektromos autók terén és ambíciózus céljaik vannak az elektromos- és plug-in hibrid autók számának növelésére, hogy ezzel is tisztábbá tegyék a nagyvárosaik levegőjét.

A Volvo 2025-ig egymillió elektromos- és plug-in hibrid autót tervez eladni, és egy teljesen elektromos autót terveznek az SPA platformra. Természetesen minden teljesen elektromos modelljük elérhető lesz plug-in hibrid változatban is.


Az SPA és a CMA platform, amire az új elektromos- és plug-in hibrid autóit tervezi a Volvo

A Volvo jelenleg 3 gyárral rendelkezik Kínában, a daqingi a 90-es szériát gyártja, a csengdui a 60-as szériát, míg a luqiaoi a márka 40-es szériájáért felel.

Forrás:

  • Volvo