Ez meg mi? Szabadidő-egyterű a Toyotától?

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Egy hatalmas játszós doboz, amit könnyedén tele pakolhatsz, sőt még franciaágyként is funkcionál. Toyota TJ Cruiser, nem csak családosoknak.

Az éktelen FJ Cruiser már a múlté, ugyanis itt egy újabb csúnyácska szülemény a Toyotától, a mindenki arcára mosolyt csaló TJ Cruiser! A japánok legfrissebb szabadidő-egyterű koncepciója egy teljesen új kategória megalapítója lehet, pár héten belül a Tokiói Autószalonon debütál.

Toyota TJ Cruiser

A Toyota TJ Cruiser a kisbuszok és SUV-k fúziójának eredménye és a formájából kiindulva nagynak is tűnik, viszont egyelőre csak négy ülés található benne. De mi értelme volna egy négyszemélyes egyterűnek? Hát persze, Ausztrália, milyen könnyen beférnek így azok a szörfdeszkák!

Toyota TJ Cruiser

A Priusszal közös TNGA platformra épül, 4,3 méteres hosszához 2750 mm-es tengelytáv párosul, megalkotásánál egyértelműen a helykínálat és a praktikum lebegett a tervezők szeme előtt. Nagy előnye, hogy az üléseket teljesen síkba le lehet hajtani, így akár franciaágyként is funkcionál, ráadásul az oldalsó tolóajtó és a csomagtér kényelmes rakodást biztosít, annak ellenére, hogy nem szélesebb, mint egy Ford Focus.

Toyota TJ Cruiser

A TJ a Toolbox Joy kifejezésre utal, azt az örömöt jelenti, amit egy szerszámosláda átadni képes. (?) Ennyire véresen komolyan ne vegyük ezt a fordítást, tény, hogy sok hasznosítható tulajdonsággal bír, de ki akarna egy szerszámosláda kényelmével azonosított autóban utazni? Annyira borzalmas azért nem lesz, ugyanis a TJ hajtásához az energiát egy 2,0 literes benzinmotorra épülő hibridhajtás adja, ami egy automata sebességváltóval párosul, választható első vagy összkerékhajtással.

Toyota TJ Cruiser

A műszeregység nem nevezhető modernnek, egy széles digitális kijelzőből áll, viszont a tető, a motorházfedél és a kerékívek különleges, strapabíró bevonatot kaptak, elkerülve a fizikai kontaktusnál felmerülő sérüléseket. Szögezzük le, hogy ez egy tanulmányautó autó, ami közel sem végleges, viszont a Toyota azt sugallja, hogy lesz sorozatgyártott darab, nem kerül vitrinbe a Tokiói Autószalon után. A japánok mozgalmas pavilonnal készülnek Tokióban készül, ahol látható lesz a Batmobile-hoz hasonló GR HV Sports koncepció és ez új Century limuzin is.

Toyota TJ Cruiser

Forrás:

TopGear

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
Mercedes G-osztály SUV elölről
2019. június 16.
Az Euro NCAP eddigi töréstesztjei alapján ezek az SUV modellek állnak az élen
2019. július 19.
A 2020-as modellévre vonatkozóan frissült a Karoq és a Kodiaq. A gyártó főként a felszereltségi szintre koncentrált, a módosítások a biztonságban és kényelemben érhetők leginkább nyomon!