Mi lehet a leghasznosabb eszköz a gyorshajtók ellen? Fix traffipax: ha sokat jársz ugyan azon az útvonalon, egy idő után megjegyzed, hogy hol kell szabályosan közlekedni. Hasonló a helyzet a fekvőrendőrrel is. Viszont ha valaki láthatósági mellényben tűnik fel az út mentén, és még valamiféle eszközzel rád is céloz, na, az az igazán ijesztő látvány minden autós számára!

A skóciai falu lakói tehát munkavédelmi mellényben és hajszárítóval állnak az út szélén, rendőrségi ellenőrzést szimulálva, hogy megfékezzék a gyorshajtókat. Hopeman lakói tartottak attól, hogy valaki megsérül a rengeteg szabálysértő figyelmetlensége miatt, ezért folyamodtak saját módszerekhez. A falun áthaladó autók elérhetik a 100km/h-ás sebességet, mivel a kivezető hosszú szakasz erre csábítja őket. A lakosok, beleértve a gyerekek, a hajszárítót hívták segítségül!

Dannis Slater, a falu tanácsosa is kiveszi a részét a munkából

Dannis Slater, a falu tanácsosa is kiveszi a részét a munkából

A skót rendőrség így nyilatkozott az ügyben: „ A közúti közlekedés biztonsága rendkívül fontos a szervezetünk számára, főleg az úthálózatok észak-keleti része. Sok panaszt kaptunk már a Hopeman-i gyorshajtásokkal kapcsolatban, amikkel ezentúl komolyabban kell foglalkoznunk.”

Forrás:

Ajánlott cikkek: