Ilyen lehet az új Ferrari 488 GTO

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

A Ferrari 488 GTO-ról a vártnál sokkal hamarabb kiszivárogtak a felvételek, melyek egy privát bemutatóról származnak. A hírek szerint a V8-as szörnyeteg több mint 700 lóerős lesz.

Közel egy éve keringenek a pletykák, mely szerint a Ferrari dolgozik a 488 GTB országúti változatán. Még semmit nem erősítettek meg, ám amennyire élvezet vezetni a hagyományos 488-ast, egy könnyebb, erősebb változat lehetősége élénken felkeltette a rajongók érdeklődését. Az új autót, mely valószínűleg a 488 GTO nevet kapja, a 2018-as Genfi Motor Show alkalmával mutatják be. Úgy tűnik egy fotó máris kiszivárgott.

Ferrari 488

A Ferrari Photo Page azt állítja, hogy a VerssenSpotting Instagram oldal fotósaitól származik a felvétel, ám nem biztosak az eredeti forrás kilétében. Feltételezve, hogy a fotó valódi, minden bizonnyal a múltheti privát bemutatón készülhetett. Még ezek után sem mondhatjuk száz százalékig biztosra, hogy a továbbfejlesztett 488-ról van szó, de nagyon hasonlít rá.

A korábban kiszivárgott információk szerint az új „Sport Special Series” több mint 700 lóerős lesz, és a Ferrari valaha létrehozott legerősebb V8-asa fog benne dübörögni. Annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék az autó tömegét, több karbonszálat használnak majd, mint az eddigi országúti Ferrarik esetében bármikor. Mindehhez jön még a fejlesztett aerodinamikai és felfüggesztési csomag, a pletykák még arról is szólnak, hogy az új autó akár még a LaFerrarinál is gyorsabb lehet.

Ami a névválasztást illeti, a kezdetek óta arról beszélnek, hogy az új autó a 488 GTO nevet kapja. Ám a Ferrari Photo Page szerint még azok a lehetséges vásárlók sem árultak el semmit a névvel kapcsolatosan, akik megjelentek a zártkörű bemutatón. Szóval nagy az esélye, hogy az új 488-ast GTO-nak fogják hívni, ám nem lehetne meglepődni azon sem, ha a Ferrari egy teljesen más nevet húz elő a cilinderből. A meglepetés egyébként sem áll távol az olasz autógyártó munkatársaitól.

Arra alapozva, amit eddig tudni lehet róla, mindegy mi lesz az új autó neve. Egy biztos, hatalmas vezetési élményt fog nyújtani annak, aki hozzájut.

Forrás: Motor Trend

További autós hírek

A Puskás Aréna nyitó labdarúgó-mérkőzését 2019. november 15-én, pénteken este 19 órai kezdettel játsszák. A stadion bejáratai a Dózsa György…

A kategóriák között egyértelműen a SUV vezeti az idei eladási listát (is), csak ebből a fajtából 47480 újat állítottak forgalomba,…

Brutális baleset rázta meg Szlovéniát szerda reggel. A balesetet egy kis Opel Corsa vezetője okozta, amikor feltehetően a rosszul megválasztott…

2019 az az év, amikor másról sem lehet hallani, csak arról, hogy az autók ölik meg a bolygónkat. De komolyan!…

Egy orosz színész nem bírta elviselni, hogy megelőzték, azonnal visszaelőzött. Vesztére. – írja az origo.hu Az egész jelenetet rögzítette az…

Kapcsolódó írások

Heti autós képgyűjtemény
2017. február 09.
Blogunkon új, könnyed heti rovat indul szórakoztató és informatív képekkel, kötetlen témákban. Érdekességek, humor, motorsport, fotográfia, egyszóval bármi, ami autó.
A 8 legszebb hangú V12
2017. június 13.
A V10-ek után mindenképp érdemes a 12 hengeres V motorokat is átnyálazni. Szinte kizárólag szuperautókat és óriás luxus szedánokat szereltek ilyen szívvel, így a hétköznapi autók szóba se jöhetnek.
A Ferrari és a Lamborghini nem akar elektromos autót
2017. szeptember 15.
Technológiai fejlődés ide vagy oda, vannak még olyanok, akiknek egy jó szívó V12 még mindig többet ér, mint bármilyen villamosított technika
Az International GT Open hungaroringi hétvégéjének GT3-as képei
2018. július 09.
Az International GT Open magyarországi hétvégéjét leginkább a végletesség jellemezte.