Régóta tesztelik a 2019-es Audi Q3-ast, legutóbb a svédországi havas utakon bukkant fel belőle egy tesztpéldány. Annak ellenére, hogy az autó már 2018-ban gyártásba kerülhet, álcázás nélküli fotókat egyelőre nem látni róla, de az már tudható, hogy 5,8 centiméterrel hosszabb lesz elődjénél, és mivel a Volkswagen MQB-platformjára épül, várhatóan 50 kilogrammal könnyebb is lesz.

Az új Q3-as várhatóan a Volkswagen Tiguan 2 literes turbós négyhengeres erőforrását kapja meg, ami 184 lóerőre (137 kW) képes. Hallani pletykákat arról, hogy jön ki belőle elektromos változat, ami állítólag 300 kilométert tud majd megtenni egy töltéssel. Ezt azonban hivatalosan még senki nem erősítette meg. Az új Q3-as hosszas tesztelési ideje érthető, ugyanis kemény a konkurenciaharc: a BMW X1, a Mercedes-Benz GLA, a Jaguar E-PACE és a Volvo XC40 modellekkel kell majd versengenie a piacon.

Audi SQ3 2019

Még kevesebbet tudni az Audi Q3 sportverziójáról, az SQ3-ról, amit a lóerő-rajongók már nagyon várnak. Legutóbb a napokban sikerült lencsevégre kapni belőle egy tesztpéldányt, amit leginkább az ötküllős kerekek és négycsöves kipufogó különböztetett meg a normál verziótól.

Audi SQ3 2019 belső

A belsőről csak annyit tudni, hogy az A6 és A7 modellekre hajaz majd, a fotók szerint leginkább pedig az új kormány, a digitális műszerfal és a megújuló infotainment rendszer jelent majd újdonságot.

Audi SQ3 2019 oldalról

A SQ3 a jelen állás szerint 2 literes négyhengeres motort kap, ám ennek teljesítménye 310 lóerő (228 kW), míg a nyomatéka 380 Nm lesz. Ezt egészíti majd ki a hétsebességes duplakuplungos S-tronic sebességváltó, ami a quattro összkerék-hajtással kiegészítve brutális vezetési élményt adhat majd ennek a méregzsáknak.

Audi SQ3 2019 hátulról

Mondom ezt annak ellenére, hogy a menetdinamikáról pontos adatok egyelőre nincsenek, hiszen ahhoz az autó minden paraméterét ismerni kellene. De jó összehasonlítási alap lehet az S3 Sportback, amit a fenti motor 4,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 km/órás sebességre, a végsebessége pedig 250 km/óra. Persze a crossover nagyobb súlya kicsit ronthat majd ezeken az értékeken.

Felmerül a kérdés, hogy a 2019-es SQ3 vajon mikor lesz kapható idehaza? Pontos megjelenési dátum egyelőre nincs, de az biztos, hogy ha 2018-ban bemutatják az új Q3-ast, akkor a SQ3-ra már nem kell sokat várni.

Forrás: