2018. június 18. | 19:02

A Tesla fremonti gyárában egy ideiglenes, gyártósort építettek kevesebb, mint három hét alatt az új Model 3-nak.

A Model 3 a legkisebb, legegyszerűbb és legmegfizethetőbb elektromos autó a gyártó kínálatában. Úgy tervezték és építették, hogy ez legyen a Tesla első tömegpiaci villanyautója, ami egy kritikus lépés Teslától, de szükséges, hogy felgyorsítsa a világ átállását a fenntartható energiára. A Model 3 kombinálja a hatótávolságot, a teljesítményt, a biztonságot és a technológiát.

Ez a lépés lehetővé tette a Tesla számára, hogy megkezdje a Model 3 összkerékhajtású változatának gyártását. Ez a gyártósor megoldja a cég felmerült gyártási gondjait, a 35 000 dolláros, átszámítva körülbelül 10 millió forintos modell gyártása ugyan megkezdődött, de kevés példányszámban. Azt még nem lehet tudni, hogy mennyi ideig fog működni az ideiglenes gyártósor vagy esetleg fokozatosan teljes értékű gyártósorrá alakul.

A Tesla másik nevadai gyára a világ legnagyobb épülete lesz, a márka éves részvényesi találkozóján jelentette be Musk az elkövetkező öt évben tervezett nagyszabású fejlesztésekkel együtt.

Ez valószínűleg a hatchback-modell tervezett bevezetésének köszönhető, amely a márka legjobbja lehet. Az egyik legolcsóbb Tesla a 35 ezer dolláros Model 3, hogy versenyezni tudjanak a hamarosan érkező Volkswagen ID-val. A még meg nem nevezett hatchback-et öt éven belül be fogják mutatni, mondta Musk.

A Musk több üzemet tervez világszerte, hogy az USA-n kívüli növekvő keresletnek eleget tudjon tenni. Szinte biztos, hogy a következő gigagyár Sanghajban, Kínában lesz, továbbá egy európai gyárról (amire elvileg Magyarország is pályázik, bár túl sok minden nem hangzott el hónapok óta ezzel kapcsolatban) már régóta pletykálnak, de a kínai gyár megépítése előtt nem valószínű, hogy többet mondanak róla.

Forrás: