Porsche Macan GTS vs Jaguar F-Pace S

Frissítve:
2018-11-02, 16:19

Egy átlag feletti SUV-ra van szükséged, amivel havon is magabiztosan mozoghatsz? Extrém körülmények között teszteltek két prémium kategóriás városi terepjárót! Videó!

Jason Cammisa és Johnny Lieberman két V6-os, összkerékhajtású, öt személyes, átlag feletti lóerő számmal rendelkező SUV-ot tesztelt egymás ellen. A hideg, havas, meglehetősen zord körülmények között végrehajtott tesztsorozat érdekes elemeket tartalmaz.

2017 Porsche Macan GTS

A Porsche Macan megjelenése után a Jaguar kissé késleltette az F-Pace megjelenését, mert le akarta nyomni a Macant egy meggyőzőbb formával. Vajon az extra fejlesztési idő kifizetődő lesz? A tesztalanyok közül a Jaguar F-Pace S AWD-ben egy 3.0 literes motor dolgozik, 380 lóerőt és 450 Nm nyomatékot produkálva, míg a Porsche a Macan GTS 3000-es motorjából 360 lóerőt és 500 Nm nyomatékot sajtoltak ki a németek.

2017 Jaguar F-Pace S

Az összehasonlítás helyszínéül Coloradót választották, az első összehasonlításban a  Macan nyerte a fagyos gyorsulási versenyt. De vajon a SUV tulajdonosokat érdekli ez egyáltalán? A pilóták sem tartották túl izgalmasnak, ezért egy rendhagyó verseny keretein belül folytatták a tesztelést. A kitűnő tapadás és a nagyobb erő miatt ismét a Macan GTS diadalmaskodott. De ennél azért több kell, hogy biztosan kijelenthessük, hogy a Macan a jobb járgány.

2017 Jaguar F-Pace SPorsche Macan GTS 2017

Egyébként a két SUV közül a lassabb, de jobban kinéző F-Pace jobban teljesít kanyargós, hegyi utakon, ahogyan azt a két fiatalember már bebizonyította Utah-ban, egy előző tesztelés során. Vajon az élvezetes és szexi Jaguaré lesz majd a korona, vagy a sportos Macan ülhet-e majd fel a trónra? A videóból kiderül!

Forrás:

 

 

Kapcsolódó írások

Mitsubishi SUV
2019. május 25.
A Mitsubishi 2020-tól teljesen átalakítja szabadidő-autó kínálatát, hogy az sokkal átláthatóbb legyen a jelenleginél
Ez a sikk: Hyundai Kona 1.0 T-GDI – Teszt + Videó!
2018. szeptember 15.
A Hyundai Kona üde színfoltja a kompakt SUV szegmensnek: az tény, hogy megjelenése viszi a prímet, a belső már kevésbé látványos, azonban az 1.0 literes turbómotor ideális választás lehet a többnyire városban közlekedők számára
Toyota RAV4 2019
2018. november 16.
A fejlesztőknek annyira tetszett a végeredmény, hogy a RAV4 városi terepjáróból abszolút el tudnak képzelni egy versenybe illő kivitelt is.
 S500 Coupé
2018. október 26.
Két éve már, hogy az Alapjárat létrejött, azóta már több mint 100 videó került fel YouTube csatornánkra. Ezek közül válogattam ki Neked a személyes kedvenceimet!