Jason Cammisa és Johnny Lieberman két V6-os, összkerékhajtású, öt személyes, átlag feletti lóerő számmal rendelkező SUV-ot tesztelt egymás ellen. A hideg, havas, meglehetősen zord körülmények között végrehajtott tesztsorozat érdekes elemeket tartalmaz.

2017 Porsche Macan GTS

A Porsche Macan megjelenése után a Jaguar kissé késleltette az F-Pace megjelenését, mert le akarta nyomni a Macant egy meggyőzőbb formával. Vajon az extra fejlesztési idő kifizetődő lesz? A tesztalanyok közül a Jaguar F-Pace S AWD-ben egy 3.0 literes motor dolgozik, 380 lóerőt és 450 Nm nyomatékot produkálva, míg a Porsche a Macan GTS 3000-es motorjából 360 lóerőt és 500 Nm nyomatékot sajtoltak ki a németek.

2017 Jaguar F-Pace S

Az összehasonlítás helyszínéül Coloradót választották, az első összehasonlításban a  Macan nyerte a fagyos gyorsulási versenyt. De vajon a SUV tulajdonosokat érdekli ez egyáltalán? A pilóták sem tartották túl izgalmasnak, ezért egy rendhagyó verseny keretein belül folytatták a tesztelést. A kitűnő tapadás és a nagyobb erő miatt ismét a Macan GTS diadalmaskodott. De ennél azért több kell, hogy biztosan kijelenthessük, hogy a Macan a jobb járgány.

2017 Jaguar F-Pace SPorsche Macan GTS 2017

Egyébként a két SUV közül a lassabb, de jobban kinéző F-Pace jobban teljesít kanyargós, hegyi utakon, ahogyan azt a két fiatalember már bebizonyította Utah-ban, egy előző tesztelés során. Vajon az élvezetes és szexi Jaguaré lesz majd a korona, vagy a sportos Macan ülhet-e majd fel a trónra? A videóból kiderül!

https://www.youtube.com/watch?v=54p_IaGUJqQ

Forrás: