2018. január 19. | 12:18

Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?

Láttál már Leafet, láttad már a nevét is leírva, de tudod mit is takar valójában? A Nissan Leaf a világ egyik legsikeresebb elektromos járműve, amit a neve már nem is írhatna le pontosabban. Hiszen a Leaf amellett, hogy véletlenül falevelet is jelent, egy betűszó: Leading Environmentally-friendly Affordable Family vehicle. Magyarul annyit tesz: a vezető környezetbarát, megfizethető családi autó. És úgy néz ki, a legújabb, második generációjával igazán rá is szolgál erre a névre!
A vadonatúj Nissan LEAF akár 375 km-t is képes megtenni egy töltéssel

Mostanáig nagyon könnyű volt a Nissannak a toplistás teljesen elektromos autót legyártani, de a második generációs Leafnek már lesznek vetélytársai. Teljesen elektromos autóval száll versenybe a Honda, Toyota, Opel és ki tudja hány Tesla Model 3-hoz hasonló jármű érkezik még a közeljövőben. A Leafnek tehát jobbnak, szebbnek, erősebbnek, nagyobb hatótávúnak és nem utolsó sorban: olcsóbbnak kell lennie, mint a többi gyártó elektromos modellje. Az új Leaf legfontosabb változásai, a 378 kilométeresre növekedett hatótávolság, amivel minden eddigi elektromos autónál messzebb juthatunk. Nagyobb, tartósabb akkumulátor, ami 24 kWh helyett már 40 kWh teljesítménnyel érkezik, továbbá a gyártó 150 lóerős elektromos motort kínál a vásárlónak.
Az új Nissan Leaf a NISSANCONNECT EV applikációval akár időzítve is tölthető

A második generációs Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility rendszerének köszönhetően segíti a sofőrt, hogy nyugodtan, kényelmesen, az autóval közreműködve utazzon. Egyetlen pedál (ePedal) vezérli a fékezést és a gázadást, továbbá számos intelligens funkció lett elérhető a Leafben, mint például a ProPilot, a ProPilot Park, intelligens vészfékezési asszisztens gyalogos felismeréssel, vagy az intelligens sávelhagyásjelzés és megelőzés. Nagy hangsúlyt fektettek arra, is hogy megfelelően lásd az autót körülvevő teret. így a LEAF kapott egy 360 fokos parkoló kamerát, valamint egy visszapillantó tükröt, ami elsötétedik, ha a mögötted haladó autó vakítana. Érdekes újdonság még a NISSANCONNECT EV alkalmazás, amely lehetővé teszi az időzített töltést, töltőállomást keres, tárolja az autó adatait, információkat gyűjt és raktároz annak állapotáról, követi az aktuális forgalmi helyzetet.
Az új Nissan LEAF ePedálja, ami még kényelmesebbé teszi a vezetési élményt

Az új LEAF nem csak belül, kívül is változott – határozottabb élek, dinamikusabb orr-rész, egyedülálló áttetsző kék hűtőrács, valamint jellegzetes „lebegő tető” került az autóra, amivel véleményem szerint kicsit sportosabb, markánsabb megjelenésű lett. Az új LEAF 9 különböző színben rendelhető, lehetőség van a gyártó oldalán egy 3D-s modell megvizslatására is, ahol választhatsz a színek között, kívül belül megnézheted az autót. Itthon a második generációs LEAF kezdő ára 9.990.000 Ft. Forrás: