Végre egy pofás elektromos autó – II. generációs Nissan Leaf

Frissítve:
2018-09-18, 21:57

Megérkezett az új Nissan Leaf, új megjelenés, nagyobb teljesítmény, hosszabb hatótávolság, még több kényelem: lassan igazi autó lesz a teljesen elektromos járgány?

Láttál már Leafet, láttad már a nevét is leírva, de tudod mit is takar valójában? A Nissan Leaf a világ egyik legsikeresebb elektromos járműve, amit a neve már nem is írhatna le pontosabban. Hiszen a Leaf amellett, hogy véletlenül falevelet is jelent, egy betűszó: Leading Environmentally-friendly Affordable Family vehicle. Magyarul annyit tesz: a vezető környezetbarát, megfizethető családi autó. És úgy néz ki, a legújabb, második generációjával igazán rá is szolgál erre a névre!

Nissan LEAF elektromos autó, kibővített hatótávolság

A vadonatúj Nissan LEAF akár 375 km-t is képes megtenni egy töltéssel

Mostanáig nagyon könnyű volt a Nissannak a toplistás teljesen elektromos autót legyártani, de a második generációs Leafnek már lesznek vetélytársai. Teljesen elektromos autóval száll versenybe a Honda, Toyota, Opel és ki tudja hány Tesla Model 3-hoz hasonló jármű érkezik még a közeljövőben. A Leafnek tehát jobbnak, szebbnek, erősebbnek, nagyobb hatótávúnak és nem utolsó sorban: olcsóbbnak kell lennie, mint a többi gyártó elektromos modellje.

Az új Leaf legfontosabb változásai, a 378 kilométeresre növekedett hatótávolság, amivel minden eddigi elektromos autónál messzebb juthatunk. Nagyobb, tartósabb akkumulátor, ami 24 kWh helyett már 40 kWh teljesítménnyel érkezik, továbbá a gyártó 150 lóerős elektromos motort kínál a vásárlónak.

Nissan LEAF elektromos autó NISSANCONNECT EV távirányítás

Az új Nissan Leaf a NISSANCONNECT EV applikációval akár időzítve is tölthető

A második generációs Nissan LEAF a Nissan Intelligent Mobility rendszerének köszönhetően segíti a sofőrt, hogy nyugodtan, kényelmesen, az autóval közreműködve utazzon. Egyetlen pedál (ePedal) vezérli a fékezést és a gázadást, továbbá számos intelligens funkció lett elérhető a Leafben, mint például a ProPilot, a ProPilot Park, intelligens vészfékezési asszisztens gyalogos felismeréssel, vagy az intelligens sávelhagyásjelzés és megelőzés.

Legújabb generációs Nissan Leaf vezető elektromos autó

Nagy hangsúlyt fektettek arra, is hogy megfelelően lásd az autót körülvevő teret. így a LEAF kapott egy 360 fokos parkoló kamerát, valamint egy visszapillantó tükröt, ami elsötétedik, ha a mögötted haladó autó vakítana. Érdekes újdonság még a NISSANCONNECT EV alkalmazás, amely lehetővé teszi az időzített töltést, töltőállomást keres, tárolja az autó adatait, információkat gyűjt és raktároz annak állapotáról, követi az aktuális forgalmi helyzetet.

Nissan LEAF elektromos autó ePedal rendszer

Az új Nissan LEAF ePedálja, ami még kényelmesebbé teszi a vezetési élményt

Az új LEAF nem csak belül, kívül is változott – határozottabb élek, dinamikusabb orr-rész, egyedülálló áttetsző kék hűtőrács, valamint jellegzetes „lebegő tető” került az autóra, amivel véleményem szerint kicsit sportosabb, markánsabb megjelenésű lett.

Az új LEAF 9 különböző színben rendelhető, lehetőség van a gyártó oldalán egy 3D-s modell megvizslatására is, ahol választhatsz a színek között, kívül belül megnézheted az autót. Itthon a második generációs LEAF kezdő ára 9.990.000 Ft.

Forrás:

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

További autós hírek

Frontálisan ütközött két személyautó Csót közelében hétfőn délelőtt. A vétlen autó sofőrje és utasa kigyuladt autójukban vesztették életüket – adta…
Az autós / motoros / biciklis szentháromság ellentéte sajnos virágzik. Pedig járműtől függetlenül lehet valaki felelőtlen ön és közveszélyes idióta.…
Sokkoló felvételekkel figyelmeztet a BRFK a halálos gyalogosgázolásokra. Még csak másfél hónap telt el az évből, ennek ellenére már 9…
2020.02.06-án, csütörtök éjjel, a 13. kerületi Róbert Károly körúton, eddig tisztázatlan körülmények között elgázoltak egy 42 éves asszonyt, aki egy…
Fának csapódott egy autó Monorierdő belterületén vasárnap éjszaka – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendelkezésre álló adatok szerint 2020.…

Kapcsolódó írások

Hamarosan fizetős lehet az elektromos autók töltése
2017. szeptember 05.
Várható volt, hogy amint beindul az elektromos autók elvárt ütemű terjedése, megszűnnek a kedvcsináló privilégiumok. Elsőként az ingyenes töltést vehetik el a tulajoktól.
2019. december 07.
Az lehetetlen, hogy ezt az otromba valamit komolyan gondolta a marslakó Elon Musk.  
Nissan Leaf Nismo 2018 – az izmosított elektromos
2018. július 21.
Az elektromos autó sportosabb változatát ebben a hónapban adják ki. Azoknak készül akik szeretik a sportos vonalat, de ugyanakkor környezettudatosak is!
Nissan Leaf Nismo RC a pályán, szemből fotózva
2018. december 04.
November utolsó napján Tokióban mutatta be a Nissan a Leaf Nismo RC második szériáját.