Pénteken korán keltem, hogy időben odaérjek a 10 órakor rajtoló gyorsaságira. Riminiből szerencsére akadály nélkül kikevertem, sőt, már 9 órakor a gyönyörű olasz tájban merengve sétáltam Cailungo mellett a dombtetőn.

A völgyet a leszállt köd tette sejtelmessé, a domboldal hamarosan megtelt benzinvérű nézőkkel, nem számított, hogy ki honnan jött. A legendás autók iránti imádat közös nyelvként szolgált a kommunikációhoz. Az egyik kanyarban lakókocsi park alakult ki, amit kicsit irigykedve szemléltem... Kell annál szebb reggel, mint amikor kávéval a kezedben kilépsz az ideiglenes guruló otthonodból és a szemed előtt vereti keresztbe egy WRC vagy egy Martini Racinges 037-es Lancia?! Mindezt még tudom fokozni, mert gyönyörű táj öleli körbe a választott helyet.

Pezsgett a vérem, amely szerintem nyomokban már benzint is tartalmaz. Az a hangulat amely a domboldalon uralkodott, amikor egy-egy legendás autó elszáguldott egyszerűen leírhatatlan. A Rally Village-ben - amelyről galériát is készítettem - más volt az atmoszféra, a városban olyan természetesnek hatott a nyüzsgés, kint a csendes táj és a hangos autók teremtette kettősség is fokozta a kedélyeket.

A héten folyamatosan kerülnek majd fel a gyorsaságikon készült fotóim, illetve egy hosszabb beszámolóval is készülök neked.