16. Rallylegend galéria: Less be a Rally Village-be!

Frissítve:
2018-10-29, 11:24

Ezt a galériát hazafele válogattam neked, valahol az olasz autópályán

Nem volt egyszerű feladat 40 olyan képet kiválasztani, ami valóban visszaadja azt a hangulatot, amit a szervizparkban - vagyis hivatalos nevén - a Rally Village-ben tapasztaltam.

A Rallylegend központja hagyományosan a San Marinó-i stadion környéke, ahova pénteken az összes indulót beterelték, így a nagyérdemű egy helyen csodálhatta meg a ritkábbnál-ritkább és szebbnél-szebb gépcsodákat. Mivel az aréna körüli placcon nem fért el az összes induló, ezért szerte a városban az út szélén, parkolókban vagy éppen teljesen eldugott helyeken szervizeltek a csapatok.

A San Marino-i stadionban a mezőny

Megpróbáltam felderíteni a terepet, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem sikerült meglelni az összes pontot. A Ladásokra azonban könnyen ráakadtam, mert odagyűltek a magyar szurkolók is, és mint köztudott, a magar nem éppen halk nemzet.

Szintén itt kapott helyet a sajtóiroda, de az aréna körül lehetett megtalálni többek közt a Martini autóit és a WRC-ket is, melyek pilótái hétköznapi emberekként sétáltak a tömegben, szinte észrevétlenül. Kris Meeke-t, a Citroën gyári pilótáját például a gyerekei társaságában találtam meg egyszerű farmerban és fekete pólóban. Meg is lepődött kicsit, hogy felismerte valaki. Közvetlen volt, beszélgettünk pár percet, de a gyerkőcök nyűgösek voltak, ezért mennie kellett.

Citroen WRC-k a Rally Village-ben

Massimo „Miki” Biasion - aki egymás után kétszer nyert világbajnoki címet a Lanciával - szinte mindig mosolygott, vele sajnos nem tudtam beszélgetni. Állandóan körbevették az olaszok, mondjuk ez nem is csoda, mert ott nemzeti hősnek számít. Emanuele Pirróval, az egyik nagy kedvencemmel viszont sikerült pár mondatot váltanom, ő versenyzett anno a Formula-1-ben is, majd ötször nyerte meg a Le Mans-i 24 órás versenyt, ami nem kis teljesítmény.

Továbbáa a stadion melletti parkolóban volt felállítva a dobogó, ahol a rajt- és a cél ceremóniát tartották, az utóbbira sajnos nem értem vissza a gyártelepen lévő gyorsasági miatt. Elég feszített volt a program egész hétvégén, szóval ezen már meg sem lepődtem.

A héten folyamatosan kerülnek majd fel a gyorsaságikon készült fotóim, illetve egy hosszabb beszámolóval is készülök.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Alapjárat helyszíni tudósítás

Kapcsolódó írások

Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...

További hírek