Sok magyar név is van a 16. Rallylegend nevezési listáján

Frissítve:
2018-11-13, 11:18

Idén 22 országból 150 páros nevezését fogadták el a szervezők, közöttük sok magyar név is felbukkan.

Az 1965-ös Steyr Puch 650T-től a 70-es, 80-as évek autószörnyetegein és a 90-es évek modernebb autóin át egészen a 2014-es Ford Fiesta WRC-ig sok legendás gépcsoda lesz látható idén San Marinóban. Az élvonalból és a múlt bajnokai közül Kris Meeke és Derek Brannigen egy Ford Fiesta WRC-vel, Mikko Hirvonen és Jarmo Lehtinen egy Ford Focus WRC-vel, Craig Breen és Scott Martin egy Citroen C4 WRC-vel, míg Gustavo Trelles régi navigátorával, Jorge Del Buonóval és egy Toyota Celica GT4-gyel vág neki az idei Rallylegendnek.

Az egyik Legnagyobb Martini Racinges pilótán, Massimo „Miki” Biasionon kívül több régi nagy névvel is találkozhatsz október közepén San Marinóban. Ott lesz a négyszeres ralivilágbajnok Juha Kankkunen, az egyszeres bajnok Markku Alén, az egykor gyári Lanciával vitézkedő VB futamgyőztes Andrea Aghini, és a háromszoros olasz rallybajnok Franco Cunico, aki egy Martinis Ford Escort Cosworth-tal szórakoztatta hajdan a nézőket.

Először vesz részt a Rallylegenden Riccardo Patrese, aki 1977 és 1993 között Formula 1-es pilóta volt. Ez idő alatt 257 nagydíjon indult, ami 15 éven át megdönthetetlen rekord volt, és csak 2008-ban Rubens Barrichello vette át tőle a legtapasztaltabb versenyző címét. 1992-ben a bajnokság ezüstérmese lett, ezen kívül hatszor nyert futamot és harminchétszer állt pódiumon.

Egy Audi Quatro S1 a 2017-es Rallylegend rajtjában

Szintén első alkalommal érkezik San Marinóba Emanuele Pirro, aki a Formula-1-es szereplése után átnevezett a hosszútávú versenyzés világába, és milyen jól tette, hiszen ötször nyerte meg a Le Mans-i 24 órás versenyt.

Ezek mellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy évek óta sok magyar névvel találkozhatsz a nevezési listán. Idén sincs ez másképp, ugyanis 10-nél is több magyar páros neve szerepel az indulók közt, többen közülük már tapasztalt résztvevők, de vannak első próbálkozók is.

A 16 Rallylegend a Martini Racing jegyében zajlik majd

A Rallylegenden minden évben emléket állítanak az autósport egy-egy meghatározó személyének vagy márkájának. Tavaly Colin McRaére emlékeztek, idén viszont a Martini Racing kapja a főszerepet, aki 50 éve van a motorsport világában. Ráadásul idén lesz 30 éve, hogy Massimo „Miki” Biasion egy Martini Racinges Lancia Delta Integraléval megszerezte első világbajnoki címét a WRC-ben. Nagy bulinak ígérkezik ez a dupla évforduló!

Hosszú lesz ez a két hét! Pontosan ennyi idő van még hátra az indulásig, amit nagyon várok, mert október 11-én hátamra kapom a fotós cuccom, és meg sem állok San Marinóig.

Forrás:

További autós hírek

Napjainkban a leggyakrabban felmerülő téma az autózásban az elektromos autózás. Előnyei és hátrányai egyarán vannak, mert tény, hogy egyelőre még…

Gyalogátkelőhelyen gázolt el egy idős asszonyt egy negyvenöt éves Nógrád megyei nő. Mivel a baleset körülményei miatt elrendelt pályaalkalmassági vizsgán…

A HVG egyik olvasóját nem kicsi meglepetés érte ma. Egy kapuvári parkolóban, fizető övezetben hagyta autóját, miután parkolójegyet vett és…

Már a rendszámnál akadtak gondok a fejben: Alfagirl!??? Nyilván akár lehetett valami “izomagy reklám” megrendezett videó, amit sejtet a rendszám,…

Az Electrec szúrta ki, hogy nemrég nyilvánosságra hozták a Tesla egyik idén benyújtott szabadalmát, ami “A járművek és a napelemek…

Kapcsolódó írások

Lancia 037 a szurkolók előtt hátulról fotózva
2018. október 16.
Az első napnak hatalmas lelkesedéssel és izgalommal vágtam neki...
Lángot lő az Audi az esti gyorson - oldalról fotózva
2018. október 16.
Van egy sztorim, ami úgy kezdődik, hogy péntek éjjel a San Marino-i várban... Érdekel?
Porsche olasz ház előtt oldalról fotózva
2018. október 28.
Szombaton délelőtt pihenő volt a résztvevőknek és a nézőknek is egyaránt, délután viszont Domagnano környékén bőgtek fel a motorok.
 Egy Lancia 037-es elrajtolt a 16. Rallylegenden - szemből fotózva
2018. október 15.
Ezt a galériát hazafele válogattam neked, valahol az olasz autópályán