2021. június 16. | 21:00

Lewis Hamilton és Jenson Button személyében két egykori McLaren versenyzőnek is van saját csapata az elektromos off-road bajnokságban.

Remek teljesítménnyel kezdte a 2021-es Forma-1-es idényt a McLaren csapata. Lando Norris az összetett negyedik helyén áll, ebben a szezonban Bahreinben és Monacóban is felállhatott a dobogó harmadik fokára. A McLaren Racing a napokban bejelentette, hogy új csatatéren kívánják megmérettetni magukat, és a 2022-es évtől részt vesznek az Extreme E sorozatban is.

Az elektromos off-road bajnokságban jelenleg kilenc csapat vesz részt, a versenyzők egységesen 536 lóerős, villanyos meghajtású SUV autókkal indulnak. Minden istálló egy-egy férfi és női pilótát indít, akik a verseny féltávjánál váltják egymást. A McLaren számára a bajnokságban való indulás segítséget nyújthat a fenntarthatósági célok elérésében, illetve új rajongókat hozhat a brit együttes számára.

„A McLaren mindig a változások élén járt és soha nem riadt vissza a határok feszegetésétől. Az Extreme E új utat mutat az autósport számára, hiszen meg kell küzdenünk a jelen és a jövő egyik legnagyobb kihívásával. Elsősorban továbbra is az F1-es projektre összpontosítunk, ám az új sorozatban szerzett tapasztalatainkat minden egyes programunkban kamatoztathatjuk” – fogalmazott Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója.

Az Extreme E sorozatban szigorú létszámkorlát van érvényben a csapatoknál dolgozó személyzetet illetően. A McLaren a Forma-1-es programon kívül dolgozó, meglévő munkatársakkal, valamint újonnan szerződtetett szakemberekkel képzeli el a részvételt. A wokingi istállónak van tapasztalata az elektromos autóversenyzésben, hiszen részt vettek az első és második generációs Formula-E autók akkumulátorainak fejlesztésében.

A McLaren egy sokszínű mezőnyhöz csatlakozik, ugyanis az Extreme E sorozatban az IndyCar-specialista Ganassa Racing és Andretti United mellett Lewis Hamilton, Jenson Button és Nico Rosberg F1-es világbajnokok is saját istállójukat menedzselik. Hamilton és Button korábban versenyzett a McLaren színeiben, így különösen pikáns lesz egykori munkaadójuk ellen harcba szállni.

  • Címkék:
  • F1